Veľvyslanectvo Ruska zverejnilo bombastické informácie
03 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku zverejnilo informácie na svojom Facebooku, po ktorých si veľa ľudí bude trhať vlasy! Odvolali sa na portál news.mail.ru  


Šéf Ruského fondu priamych investícií (RDIF)Kirill Dmitriev skonštatoval, že účinnosť ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V v San Maríne, vrátane delta varianty, sa odhaduje na 94,8%. Podľa neho Sputnik predbehol Pfizer, Modernu, AstraZennecu a ďalšie vakcíny. Tvrdí, že liek tiež vykazoval vysokú až 97,8% účinnosť v SAE a ďalších krajinách.  Vyjadril sa tiež, že "v Mexiku má naša vakcína oveľa menej vedľajších účinkov ako americké vakcíny a vykazuje najbezpečnejší bezpečnostný profil."


Sputnik V je registrovaný v 70 krajinách. V Rusku bolo zaregistrovaných celkovo päť vakcín proti ochoreniu COVID-19. Ruská vakcína v EÚ schválená stále nie je. Už 4. marca začala Európska lieková agentúra EMA skúmať ruskú vakcínu Sputnik V. Doteraz ju nevyskúmali a už to bude 6 mesiacov od začiatku jej skúmania. Pfizer či AstruZennecu schválila Európska lieková agentúra expresne asi za 3 týždne od podania žiadosti o registráciu. Takže ide tu skutočne o naše zdravie?


Do komentárov napísala Janka Ňaňa Kožiaková :„Mám to šťastie byt zaočkovaná Sputnikom V. Mňa na ten západný bordel nechytili...."


Z protestu sa zrodilo košické memorandum. V uliciach môže byť ešte horúco
Smer SD zverejnil ako komentár k facebookovému príspevku košické memorandum Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ondrej Stefik