Vallo: Vnímam, že po prvých protestoch polícia zmenila svoj postoj
03 | 09 | 2021 I TASR

O použití prostriedkov, ako tvrdí, rozhoduje polícia na mieste podľa nebezpečenstva vychádzajúceho z davu protestujúcich a nemá preto dôvod postup polície spochybňovať.


Polícia situáciu na stredajších (1. 9.) protestoch v Bratislave zvládla. Pre TASR to uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Myslí si, že polícia zmenila svoj postoj k blokácii ciest.

"Vnímam, že po prvých protestoch, keď doprava v Bratislave bola blokovaná dlhé hodiny, polícia zmenila svoj postoj a bezdôvodné blokovanie dopravy už nepovažuje za bežnú formu protestu," vyhlásil primátor. O použití prostriedkov, ako tvrdí, rozhoduje polícia na mieste podľa nebezpečenstva vychádzajúceho z davu protestujúcich a nemá preto dôvod postup polície spochybňovať.

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam. Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica. Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19.00 h. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia počas protestov zadržala celkovo 12 ľudí.