Ozýva sa nárek manipulátorov zo SME, Aktualít a Denníka N. Nemohli opäť manipulovať
03 | 09 | 2021 I Petra Demková

Tri liberálne médiá adresujú otvorený list Marošovi Žilinkovi. Nárek manipulátorov, ktorí sa tvária, že jediní majú patent na pravdu je hudbou pre uši rozumných ľudí. Rozumní ľudia totiž hľadajú pravdu v širokom spektre informácií a vedia rozoznať pravdu od demagógie.



Otvorený list

Znenie otvoreného listu troch redakcií ponúkame z denníka SME v plnom znení:

Generálna prokuratúra pod Vaším vedením zabránila novinárom Aktuality.sk, Denníka SME a Denníka N, aby vám kládli otázky v mene verejnosti. Nie je nám jasné, podľa akého kritéria ste vylúčili novinárov troch významných spravodajských médií z informovania verejnosti. Argument o nedostatku priestoru je veľmi biedny a nemôžeme ho brať vážne.

Vieme, aké boli kritériá Vladimíra Mečiara, keď si vyberal novinárov hodných jeho odpovedí. Vieme, z akého dôvodu Robert Fico dlhé roky ignoroval otázky médií, ktoré ho kritizovali.

Mysleli si, že majú právo rozhodovať o tom, kto má právo na prístup k informáciám.

Mýlili sa, tak ako sa teraz mýlite aj Vy.

GP Žilinka sa nenechal zastrašiť a tvrdo skritizoval Čaputovú, médiá a politikov
02 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Ohradzujeme sa...

Je pre nás nepochopiteľné, že práve Generálna prokuratúra ignoruje tlačový zákon, ktorý pre novinárov slobodný prístup k informáciám zaručuje.

Ak ste slová o budovaní transparentnejšej prokuratúry mysleli úprimne, tak Váš postup proti našim médiám je ich pravým opakom.

Ohradzujeme sa proti takémuto postupu, nielen v mene našich médií, ale aj v mene tých novinárov, ktorí by mohli zostať pred bránami prokuratúry pri Vašej najbližšej tlačovej konferencii.

Vyzývame Vás, aby ste v podobnom selektívnom prístupe k novinárom nepokračovali a aby ste sa neskrývali pred otázkami kritických médií, ktoré sú pre demokraciu nenahraditeľné.

So znepokojením,

Beata Balogová, šéfredaktorka Denníka SME

Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk

Matúš Kostolný, šéfredaktor Denníka N

Mainstream už rezignoval na pravdu. Klamú a zavádzajú kde sa len dá...
M. Uhrík z hnutia Republika verejne napísal, že masmédia ako Nový Čas, TA3, Aktuality "klamú, až sa práši". Tie podľa Uhríka zavádzajú národ, tým, že uvádzajú výrazne skreslené počty účastníkov (1000 ľudí) na proteste v Košiciach. "Podľa reality... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale