Fico otrieskal ústavu novinárom o hlavu!
03 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Niekoľkonásobný expremiér a docent práva Róbert Fico školil na tlačovke novinárov z ústavy. A poskytol ďalšie vyjadrenia, ktoré vyčarili nejednému občanovi úsmev na perách.  Tlačovku zverejnil na svojom Facebooku SMER SD


Podľa šéfa Smeru, rozhodnutie generálnej prokuratúry zrušiť trestnú vec Pčolinského, je ukážkovým príkladom toho, ako sa zneužíva vládna moc prostredníctvom nasadeného Lipšica a iných policajtov a prokurátorov. Prostredníctvom nich zneužívajú svoju moc na likvidáciu opozície.

„Rozhodnutie je prielomovejšie ako  správa SIS, ktorá hovorí o krivení výpovedí a manipuláciách...," skonštatoval Fico. „Kto si zoberie na zodpovednosť, takúto obludnosť? Bez dôkazov idú zlikvidovať chlapa," ďalej sa pýta. 

Podľa jeho slov je za toto zodpovedný Mikulec a v druhom rade Lipšic. Mikulca majú odvolávať ďalší týždeň v parlamente. Lipšic podľa Fica nie je žiadny prokurátor, lebo nikdy prokurátora nerobil. Fico si myslí, že:„Lipšic podvádzal všade, v celom svojom živote a vo všetkom! Počnúc jeho justičnými skúškami až po získanie bezpečnostnej previerky "prísne tajné"!... Je to politický gauner!"
Médiá sú servilné vládnej nedemokratickej moci

Podľa Fica zverejňujú médiá správy, že Žilinka zmaril spravodlivý vyšetrovací a súdny proces, lebo nenechal vec ísť na spravodlivý súd. To považuje za absolútny právny analfabetizmus a rozvrat právneho štátu a ostro voči tomu vystupuje spoločne s celou politickou stranou.

Róbert Fico je toho právneho názoru, že podľa článku 17 odsek dva ústavy, môže byť osoba stíhaná iba zo zákonných dôvodov. „Nie súdená, ale stíhaná! A potom to niekto musí kontrolovať....," podčiarkuje Fico opodstatnenie generálnej prokuratúry a jej rozhodnutie vo veci Pčolinského.  

Z protestu sa zrodilo košické memorandum. V uliciach môže byť ešte horúco
Smer SD zverejnil ako komentár k facebookovému príspevku košické memorandum Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ondrej Stefik

Spravodlivý systém podľa médií

Ak by sme aplikovali spravodlivosť podľa médií, tak by to podľa Fica znamenalo v praxi:„ V podstate nič nefunguje. A ja Vám odporúčam dajte do médií, že Slovensko musí odstúpiť od všetkým medzinárodných zmlúv a dohovorov a povedzte, že tu budú dvaja ľudia , ktorí budú rozhodovať kto bude obvinený, zadržaný a potom kto pôjde do väzby. To znamená Tódová, spolu s Lipšicom. A súd bude viesť Kliment a Záleská. A všetci budete spokoní. Nebláznite!"

Generálna prokuratúra si plní svoju povinnosť, myslí si. Pčolinský podľa neho môže byť opätovne stíhaný v tej istej veci, len musia mať reálne dôkazy. Nemôže byť stíhaný v trestnej veci brania úplatku, ktoré je postavené iba vazaloch orgánov činných v trestnom konaní, teda na kajúcnikoch.   

Fico si myslí, že štátny orgán nie je povinný strpieť každé médium na tlačovke. Opäť svoje tvrdenie oprel o ústavu.  „Prestaňte zo seba robiť obete....a neklamte, že máte právo sedieť v zasadačke! Vy máte právo iba na informácie," skonštatoval docent práva. „Zrušte ústavu a povedzte, že sme autokratický štát a o všetkom bude rozhodovať Lipšic, Kliment a Záleska a Tódová im bude písať ako to má vyzerať," navrhol novinárom Fico.

Lesov pribúda! Rozzúrená beštia útočila
Žena je po útoku medveďa v kritickom stave. Informovala o tom záchranná služba ATE na svojej stránke a na sociálnej sieti Facebook Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK