Taraba: Zaujímavé. Mimovládky, ktoré podporovali zvolenie Žilinku, dnes vyzývajú proti nemu
02 | 09 | 2021 I Petra Demková

„Mimovládky, ktoré podporovali zvolenie Maroša Žilinku, ako Via Iuris, Zastavme korupciu, Transparency, vyzývajú dnes proti nemu. Zaujímavé, že nie sú pohoršené, že 175 dní bol slovenský občan nezákonne držaný vo väzbe...“ komentuje Taraba.


„Mimovládky, ktoré podporovali zvolenie Maroša Žilinku, ako Via Iuris, Zastavme korupciu, Transparency, vyzývajú dnes proti nemu. Zaujímavé, že nie sú pohoršené, že 175 dní bol slovenský občan nezákonne držaný vo väzbe na základe vymysleného trestného stíhania,“ začína svoju úvahu na sociálnej sieti poslanec.

„Zmyslom prokuratúry je zabrániť nezákonnému trestnému stíhaniu. Ak také trestné stíhanie sa vedie, je povinnosťou generálnej prokuratúry ho zastaviť,“ upozornil následne Taraba.

GP Žilinka sa nenechal zastrašiť a tvrdo skritizoval Čaputovú, médiá a politikov
02 | 09 | 2021 | Peter Sulek


Tomáš Taraba nerozumie, prečo má Žilinka vôbec niečo vysvetľovať. „Ak každé trestné stíhanie, aj to nezákonné, by malo končiť na súde tak potom treba generálnu prokuratúru zrušiť. Dnes máme stav kedy špeciálna prokuratúra úplne v pohode 11 krát poruší zákon a 17 krát trestný poriadok a ona nikomu nič nemusí vysvetľovať?“ pýta sa Taraba.

Riešením je podľa poslanca za Život hmotnoprávna zodpovednosť prokurátorov. „Primárne čo by Slovensko malo riešiť, aby sa zaviedla hmotnoprávna a jasná trestnoprávna zodpovednosť prokurátorov ak niekoho protizákonne držia vo väzení, pretože dnes tie náhrady škody za ich mediálne šou platia občania,“ uzavrel Taraba.

Mimoriadna správa: Mainstream za dverami! SME, Aktuality a Denník N na Žilinkovu tlačovku nepustili
Generálna prokuratúra zvolala tlačovú besedu. Generálny prokurátor Maroš Žilinka na nej obhajuje kroky prokuratúry. Faktom však ostáva, že niektoré "hlavné média" pozvánku nedostali. Denníky SME, Aktuality a Denník N tak ostali za dverami s očami... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale