Robert Fico v prejave skritizoval prezidentku Čaputovú. „Fúúúúúj“ kričal dav na hlavu štátu (VIDEO)
02 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Strana Smer-SD splnila to, čo pred včerajším sviatkom sľubovala. V Košiciach sa stretla aby protestovala proti tomu, čo sa dnes na Slovensku deje. Pred tribúnou mala veľa sympatizantov, ktorí jej rečníkov nie raz odmenili mohutným potleskom a, kritizovanú koalíciu, naopak, piskotom.


Do kritiky vlády, ale aj prezidentky Čaputovej sa ako prvý pustil hneď a zostra šéf smerákov Robert Fico. Prirodzene, ako skúsený právnik, svoje vystúpenie, ktoré vo videu zaznamenal portál slovensko.hnonline.sk, zameral najmä na to, ako sa na Slovensku porušuje Ústava. Doslova nitku suchú nenechal preto ani na prezidentke Čaputovej, ktorá, podľa neho, tým, že zmarila referendum porušila ústavu.
Prezidentka Čaputová sa obrátila chrbtom k viac ako 600-tisíc ľuďom

„Čo bolo v Národnej rade vždy 1. septembra na Deň Ústavy? Deď otvorených dverí! A prečo tomu nie je tak aj teraz? Nie pre pandémiu, nie pre Covid, ale preto, lebo sa vás boja!“ skonštatoval pred davom šéf smerákov, čím správne „naštartoval“ protestujúcich. Kritiku z úst Roberta Fica si vyslúžila vláda aj za viaceré jej kroky, ktoré boli popretím toho, čo je napísané v našej Ústave.

Prirodzene, v prejave nemohol šéf Smeru-SD obísť ani svojho „triedneho“ nepriateľa, prezidentku Čaputovú. Tá podľa neho, ale aj podľa mnohých Slovákov, zmarila referendum. V tom momente sa z davu na jej hlavu ozýva mohutné pískanie a slovíčko: „Fúúúúj!“ Podľa Fica nemala prezidentka žiadny dôvod obracať sa na Ústavný súd, lebo s podobnou otázkou sa u nás už uskutočnili dve referendá.

Košice i Bratislavu v stredu ovládli nahnevaní protestujúci. Víťazom dňa je SMER-SD.
Účastníci protestu v Košiciach hovoria, že išlo o najväčšiu demonštráciu od novembra 1989. Hlavná ulica praskala vo švíkoch. V Bratislave sa námestia začali plniť až neskôr poobede. Došlo aj k násilnostiam. Policajti odpovedali slzným plynom a... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková


„Obrátila sa chrbtom k viac ako 600-tisíc ľuďom, ktorí si želali demokratickým spôsobom priamo povedať, čo si myslia o pomeroch v tomto štáte a rozhodnúť, či budú, alebo nebudú, predčasné parlamentné voľby,“ skonštatoval v príhovore Robert Fico. Prezidentka podľa neho hrubo porušila základné ustanovenie Ústavy v bode č.1, pretože poprela ľuďom, aby vykonávali štátnu moc priamo cez referendum.

„Toto je najväčšia hanba v moderných dejinách Slovenskej republiky,“ povedal šéf Smeru-SD za mohutného potlesku prítomných. Fico tiež pripomenul, že Ústava hovorí aj o rovnosti. „O akej rovnosti rozpráva táto vláda, keď vytvorila dve kategórie občanov? Si zaočkovaný? Maj všetko! Nie si zaočkovaný? Si občan druhej kategórie! Kde je sloboda rozhodovania, kde je dobrovoľnosť?“ pýta sa Fico v prejave poukazujúc opäť na slovenskú Ústavu.

Belousovová vysmiala Hegerove heslo: Tak tomuto sa hovorí čierny humor
Trafila klinec po hlavičke. Národniarka a bývalá politička Anna Belousovová má pre novú facebookovú titulku premiéra Eduarda Hegera len výsmech. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Tibor Sipos

To, čo Smer-SD 12 rokov budoval táto vláda za 18 mesiacov postupne likviduje

Smeráci ústami Fica tiež odkazujú ľuďom, že pokiaľ budú mať oni možnosť ovplyvňovať veci verejné, tak postavia na stôl otázku: „Kto bude niesť zodpovednosť za takmer 13-tisíc zbytočných obetí pandémie pre neschopnosť tejto vlády?“ Prirodzene, Robert Fico neobišiel vládu ani v otázke kajúcnikov a väznených nominantov strany Smer-SD. A opäť to spojil s Ústavou.

„Nech je mementom pre celé Slovensko osud generála Milana Lučanského,“ vytiahol Fico obľúbenú „kartu“ jeho straníckeho kolegu Ľuboša Blahu. Šéf smerákov otvorene priznal, že robili aj chyby, no kde nerobili chyby bolo budovanie sociálneho štátu. „To, čo sme 12 rokov budovali táto vláda za 18 mesiacov postupne likviduje,“ prízvukuje Fico, ktorý sa na Ústavu obrátil aj v tom, že každý občan má právo na odpor ak štát prestáva fungovať, a preto tu aj všetci stoja.



Fico protestujúcim oznámil, že do parlamentu podali návrh na zmenu Ústavy, kde dali ustanovenie, že: „Volebné obdobie parlamentu môže byť skrátená aj na základe ústavného zákona, aj na základe referenda.“ Robia teda to, čo žiada Ústavný súd. Šéf Smeru-SD vo svojom prejave tiež načrtol plán ako by sa dalo zorganizovať ďalšie referendum, prirodzene, ak sa prezidentka Čaputová opäť neobráti chrbtom k ľudu. Robert Fico vo svojej reči tiež povedal, že verí, že ak by sa referendum napokon predsa len konalo tak bude druhé, ktoré bude úspešné, a predčasné voľby sa konať budú.

Žúrka Smerákov na košickej Alpinke začala vo veľkom štýle! Máme fotografie aj videá!
Začala sa akcia v Košiciach, ktorú avizovali členovia strany SMER-SD. Na košickej Alpinke sa zhromaždilo už minimálne 2000 ľudí. Prichádzajú nielen členovia Smeru, ale aj rôzni občania. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková/ Ondrej Štefík