Hrôza na strednom Slovensku: Medveď v ovocnom sade napadol ženu! Mala obrovské šťastie - prežila
02 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Útoky medveďa v lese sa už pomaly stávajú bežnou záležitosťou aj na Slovensku. Ale že by niekoho napadol v ovocnom sade? Žene pri obci Hradište sa to však stalo. Akoby zázrakom útok šelmy prežila.


V ovocnom sade pri obci Hradište v okrese Poltár na strednom Slovensku napadol medveď 58-ročnú ženu v stredu popoludní. Ako informuje portál 1.pluska.sk šelma dokonca žene zaútočila aj na hlavu. Napadnutá útok akoby zázrakom prežila, no v nemocnici ju museli operovať.
Medveď žene spôsobil tržné a hryzné rany v oblasti krku, ramena a stehna

Medveď na 58-ročnú ženu nečakane zaútočil okolo piatej popoludní, keď bola v ovocnom sade. Šelma ženu škriabala a hrýzol, ba zaútočila dokonca aj na jej hlavu. Pre doráňanú ženu musel napokon priletieť záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice, ktorý ju transportoval do Rooseveltovej nemocnice. „Primárne ošetrenie jej poskytli privolaní pozemní záchranári. Medveď žene spôsobil tržné a hryzné rany v oblasti krku, ramena a stehna,“ informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air-Transport Europe, podľa ktorej si zranenú ženu následne v blízkosti miesta nešťastia prevzala posádka leteckých záchranárov. Pacientku po doplnení liečby a stabilizovaní vitálnych funkcií ju transportovali na urgentný príjem do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

„Pacientka bola prijatá na oddelení urgentného príjmu a podrobila sa chirurgickému zákroku. Je hospitalizovaná na II. Klinike úrazovej chirurgie SZU, jej stav je stabilizovaný,“ povedala pre portál 1.pluska.sk hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Ide o druhý útok medveďa na človeka na strednom Slovensku. Koncom augusta poranil medveď hubára v obci Dúbravy v okrese Detva.

Toto asi nechce zažiť nikto z nás! Medvedica napadla mladého muža na prechádzke
Z prechádzky, na ktorú sa vybral mladý muž s príbuzným sa stal takmer scenár pre horor. Mladého muža v nedeľu, 22. augusta napadla medvedica a poranila stehno. K udalosti podľa portálu Pluska malo dôjsť v Ivinách, časti obce Dúbravy v okrese Detva.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová