Hlas-SD: Pomoc štátu pre rodiny je výsmechom
02 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pomoc pre rodiny na začiatku školského roka je nedostatočná. Vyhlásili to predstavitelia mimoparlamentného Hlasu-SD. Kritizujú, že rezort práce odklepol jednorazový príspevok pre deti do 18 rokov len vo výške 74,50 eura, keďže poslanci strany navrhovali jednorazový príspevok vo výške 300 eur. Kritizujú tiež zrušenie obedov zadarmo a nedostatok antigénových testov pre samotestovanie žiakov.


Podpredseda Hlasu-SD a poslanec parlamentu Erik Tomáš uviedol, že spolu s kolegami navrhovali jednorazový tzv. covidový príspevok vo výške 300 eur pre každé nezaopatrené dieťa. Vládna koalícia ho podľa neho vtedy odmietla s tým, že príde s vlastným riešením.


Tomáš pripomenul, že minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) rozhodol o jednorazovom príspevku na dieťa vo výške 333 eur, ale len rodinám, ktoré sa dostali do hmotnej núdze počas pandémie. Mal tiež prisľúbiť, že rozšíri okruh rodín, ktoré dostanú podporu. Napokon vláda pred pár dňami schválila jednorazový príspevok vo forme navýšenia prídavku na dieťa o 74,50 eura. Za mesiac september teda dostanú rodičia celkovo 100 eur na dieťa.


Podpredsedníčka strany Zuzana Dolinková tiež dodala, že testov na domáce antigénové testovanie žiakov je málo a rodičia sú odkázaní ich kupovať sami. Kritizuje za to ministerstvo školstva, ktoré ich malo zabezpečiť.


Minister zdravotníctva rieši všetko len nie TO, čo má riešiť
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) otvoril vo štvrtok nový školský rok v Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši. Podľa hovorkyne rezortu zdravotníctva Zuzany Eliášovej študujú v škole budúce praktické sestry,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR