Dušan Kováčik sa zajtra opäť postaví pred súd. Ako mu pomôže výpoveď „Zemáka“?
02 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bývalého šéfa špeciálnych prokurátorov Dušana Kováčika zadržala NAKA ešte vlani 22. októbra a odvtedy je vyšetrovacej väzbe. Síce sa z nej usiloval niekoľkokrát dostať na slobodu, súdy mu ale zakaždým jeho žiadosť zamietli. Ako dopadne zajtra?


Dušan Kováčik je obvinený z viacerých trestných činov, a to zo spolupráce so zločineckou skupinou Takáčovci, z prijímania úplatku, zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z korupcie. Prirodzene, on všetky obvinenia odmieta. Na svojej strane má najmä šéfa Smeru-SD Roberta Fica a celú jeho stranu Smer-SD.
Vypočuje súd aj Mateja Zemana, alebo sa od neho nič nedozvieme?

Bývalý špeciálny prokurátor, ktorý mal prezývku „Pán 61:0“ Dušan Kováčik je obžalovaný z toho, že spolupracoval so zločineckou skupinou takáčovcov a tiež z toho, že prijal úplatok 50-tisíc eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu z väzby údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku. Podľa obžaloby navyše v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie o trestných konaniach bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovítovi Makóovi, teraz asi nášmu najznámejšiemu kajúcnickovi. Najbližšie hlavné pojednávanie s Dušanom Kováčikom sa bude na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku konať už zajtra.

Súdny proces s Kováčikom: Dôkazná situácia sa rozpadá. Má vôbec prokuratúra ešte prípad?  
Jaromír Čižnár podržal Dušana Kováčika v stredu. Vo štvrtok vypovedal Csaba Dömötör a priznal, že nikdy nevidel na vlastné oči peniaze, ktoré mali byť úplatkom. Svedkom vo štvrtok bol aj podnikateľ Buocik. Ten zas odmietol, že by sprostredkoval... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Petra Demková


Súd na zatiaľ poslednom pojednávaní, ktoré sa konalo 13. augusta, avizoval, že za účelom svedeckej výpovede opätovne predvolá Mateja Zemana, prezývaného Zemák, ktorý sa ukrýva v Chorvátsku, kde požiadal o politický azyl. Zeman sa preslávil najmä „neslávnym“ útekom spred nosa policajnej inšpekcie a špeciálneho útvaru spolu aj s Petrom Petrovom, ktorého neskôr NAKA zadržala.

Proces s Kováčikom: Dömötör potvrdil, že peniaze pre Kováčika nikdy nevidel. Predtým klamal.
TASR informuje, že Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter P. „Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze," povedal na súde Dömötör.... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková