Afganským televíznym moderátorom v priamom prenose doslova dýchajú na krk ozbrojení islamisti (FOTOGRAFIE a VIDEO)
02 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Taliban ovládol aj afganské médiá. Zábery z priameho prenosu sú  rovnako desivé ako absurdné. Vidno, ako až osem po zuby ozbrojených radikálnych islamistických bojovníkov núti televízneho moderátora vysielať ich posolstvá počas priameho prenosu, píše exxpress.at.




Moderátor správ sa snaží zachovať pokoj, zatiaľ čo mu po zuby ozbrojení bojovníci Talibanu doslova dýchajú na krk počas priameho vysielania. (Screenshot)

Video tu.

Zábery by sotva mohli byť desivejšie a absurdnejšie. Po historickom stiahnutí posledného amerického vojaka z Afganistanu sa Taliban nezadržateľne vydáva na víťazný pochod. Po tom, čo militantná islamistická skupina zaútočila na televíznu stanicu v Kábule, sa spravodajský program začal vysielať v obvyklom čase. Priamo v štúdiu sa ale odohralo niečo nezvyčajné. Osem po zuby ozbrojených bojovníkov Talibanu počas priameho vysielania doslova dýchalo na krk viditeľne vystrašenému moderátorovi. Ten okrem najnovších správ prečítal aj posolstvo Talibanu. Absurdný detail: Program sa volá „Peace TV“ („Mierová TV“) a štúdio „Peace Studio“ („Mierové štúdio“), dodáva exxpress.at a prináša zábery z priameho prenosu televízneho spravodajstva.











Šialený arzenál zbraní Talibanu: 33 vrtuľníkov Black Hawk, 4 lietadlá Hercules a 358 530 útočných pušiek
Počas svojho triumfálneho pochodu Afganistanom sa Taliban zmocnil arzenálu zbraní, ktorý by mu závideli aj mnohé krajiny NATO. Celý stav afganskej armády je teraz v rukách radikálnych islamistov. Väčšina z nich je "Made in USA", píše... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová