Rodina Lučasnkého sa dočkala významného ocenenia: Aký bol zosnulý generál v súkromí?
01 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Na jeho zásluhy nezabudnú len tak skoro! Osem mesiacov po smrti policajného exprezidenta generála Milana Lučasnkého sa jeho rodina dočkala ocenenia za významné zásluhy o rozvoj poľovníctva, píše Pluska.


Lučanského pokus o samovraždu a následná smrť otriasli Slovenskom vlani v decembri. Teraz, po pol roku, sa jeho rodina dočkala ocenenia pre zosnulého policajného exprezidenta. "Dňa 27. augusta 2021 bola udelená medaila SVÄTÉHO HUBERTA nášmu otcovi generálovi Milanovi Lučanskému za významné zásluhy o rozvoj poľovníctva na Slovensku. Touto cestou chceme poďakovať všetkým zúčastneným zo Zväzu slovenského poľovníctva za ich prejavenú úctu," uviedla rodina Lučanských na sociálnych sieťach.

Bratislavou otriasajú masové protesty. Demonštranti zablokovali niekoľko ciest (VIDEO)
Demonštranti, ktorí zablokovali cesty v okolí Hodžovho námestia v Bratislave, sa presúvajú ďalej po centre mesta smerom k Mostu SNP a začínajú blokovať aj ďalšie komunikácie. Zablokovali už aj podchod pod Hodžovým námestím, Staromestskú ulicu a... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


O zosnulom generálovi nie je veľmi známe, že rád opravoval chodníčky v lese, robil práce okolo domu či sadil stromy. Známe o ňom bolo len jeho nadšenie pre poľovníctvo. "Môžem povedať, že viac zver ochraňoval než lovil. Ak sa vybral na posed, tak skôr kvôli oddychu, pokoju a romantike ako tomu, aby zviera skolil. Chvíle v lese vnímal ako únik pred stresom a pracovným napätím. Nemal problém v zime zver prikrmovať, prípadne les čistiť, pomáhať pri oprave chodníkov alebo výsadbe stromčekov. Milan bol skrátka človek do koča i do voza," uviedol je blízky priateľ Július Štrban.

Aj vdovu Martinu ocenenie potešilo. "Nevedela som o tom, až pokiaľ neprišla pozvánka na jeho slávnostné odovzdávanie. Milan mal rád prírodu a ja s deťmi rovnako. Dokonca aj bývame v lokalite, ktorá sa takmer dotýka lesa. Neďaleko nás je krmelec kam chodí najmä vysoká zver. Manžel ju nielen rád pozoroval, fotografoval, ale aj zásoboval niečím dobrým pod zub. Bol v prvom rade ochrancom prírody, až potom poľovníkom," uviedla Martina Lučanská pre Plusku.

Žúrka Smerákov na košickej Alpinke začala vo veľkom štýle! Máme fotografie aj videá!
Začala sa akcia v Košiciach, ktorú avizovali členovia strany SMER-SD. Na košickej Alpinke sa zhromaždilo už minimálne 2000 ľudí. Prichádzajú nielen členovia Smeru, ale aj rôzni občania. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková/ Ondrej Štefík