Proti covidovým opatreniam sa demonštrovalo v Berlíne aj v gréckych Aténach
01 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

V nemeckom hlavnom meste v nedeľu druhý deň v rade napriek úradnému zákazu protestovalo niekoľko tisíc ľudí proti covidovým opatreniam. V Grécku vyšli do ulíc, aby protestovali proti povinnému očkovaniu personálu v zdravotníctve, ktoré začne platiť od stredy. Zamestnancom, ktorí sa do tej doby nenechajú zaočkovať, hrozí nariadená dovolenka bez nároku na mzdu, píše Echo24.



Berlín

Ľudia v Berlíne volali heslá ako "ruky preč od našich detí" alebo "očkovací apartheid", v narážke na snahu niektorých spolkových krajín zaviesť selektívne reštrikcie proti neočkovaným ľuďom, poznamenala agentúra Reuters. V akcii bolo v nedeľu a v sobotu zapojených 2000 policajtov, ktorí sa snažili demonštrantom zabrániť vo vstupe do vládnej štvrti. Berlínska polícia na Twitteri uviedla, že v nedeľu zatkla 80 ľudí. V sobotu bolo cez 100 zadržaných.
Grécko

V Aténach sa zhromaždenia zúčastnilo podľa médií až 7000 ľudí, v druhom najväčšom meste Solúne prišlo demonštrovať cez 5000 ľudí. Demonštranti skandovali, že nie sú proti očkovaniu, ale proti zavedeniu novej povinnosti. V Aténach sa niektorí stretli s políciou. Protestov sa zúčastnili aj zamestnanci v zdravotníctve.

"Je to strašné, pošlú ma na nútenú dovolenku, pretože sa nechcem nechať zaočkovať, a to som v uplynulých mesiacoch pomáhala čeliť epidémii," uviedla agentúre AFP jedna demonštrujúca, ktorá je povolaním vodička sanitky.

Skvelá správa izraelských vedcov: Ľudia, čo prekonali COVID-19, majú vyššiu imunitu ako zaočkovaní
Izrael sa zmieta v ďalších problémoch s COVID-19. Hoci sú percentuálne najzaočkovanejšou krajinou, počet novo nakazených stále stúpa. A to aj s vážnymi následkami. Tamojší vedci sa preto usilujú zistiť, čo sa deje. A prišli so zaujímavým... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik