Polícia v New Orleanse nasadila „špeciálny tím zabraňujúci rabovaniu“
01 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Polícia v New Orleans nasadila špeciálne tímy, ktoré majú zabrániť rabovaniu v dôsledku hurikánu Ida, ktorý zanechal viac ako milión obyvateľov štátu bez elektrického prúdu, informuje portál RT.


Starostka New Orleans LaToya Cantrellová počas pondelkovej tlačovej konferencie trvala na tom, že v rámci akcie Big Easy nedochádza k „rozsiahlemu rabovaniu“. Avšak policajné sily aj napriek tomu vyhlásili, že v spolupráci s Národnou gardou štátu Louisiana nasadili tímy „proti rabovaniu“.



„Implementovali sme náš plán proti rabovaniu, ktorý je v partnerstve s našou národnou gardou v Louisiane. Máme za cieľ odradiť tých, ktorí chcú spáchať akékoľvek zločiny. Ale tiež identifikovať, lokalizovať a zatknúť tých, ktorí sa dopúšťajú rabovania,“ uviedol policajný hovorca Shaun Ferguson.



Zdá sa, že ďalšie zábery ukazujú najmenej jednu prebiehajúcu lúpež.



Ferguson tiež vyzval všetkých obyvateľov, aby zostali v nočných hodinách doma. „Neexistuje žiadny dôvod, aby bol niekto počas noci v uliciach mesta New Orleans.“ Dodal, že policajti pošlú domov každého, kto sa bude v noci túlať v uliciach.

Hliadkový tím proti rabovaniu bol v akcii na záberoch, ktoré sa objavili na Twitteri. Policajti chodili od domu k domu, aby zaistili bezpečnosť podnikov.



 

Na letisko v Kábule bolo vystrelených niekoľko rakiet, americká armáda aktivovala protiraketovú obranu, aby odrazila útok
Na letisko v Kábule, ktoré je ústredným evakuačným bodom v Afganistane, bolo údajne odpálených päť rakiet. Rakety boli zostrelené systémom protivzdušnej obrany, uviedli médiá s odvolaním sa na amerických predstaviteľov, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Lukáš Leca