Bratislavou otriasajú masové protesty. Demonštranti zablokovali niekoľko ciest (VIDEO)
01 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Demonštranti, ktorí zablokovali cesty v okolí Hodžovho námestia v Bratislave, sa presúvajú ďalej po centre mesta smerom k Mostu SNP a začínajú blokovať aj ďalšie komunikácie. Zablokovali už aj podchod pod Hodžovým námestím, Staromestskú ulicu a mieria ďalej. Polícia zatiaľ nezasiahla a nedarí sa jej dostať dav pod kontrolu.


Dav protestujúcich, ktorý sa po prejave viacerých rečníkov pohol z Hodžovho námestia, došiel až ku schodom vedúcim do budovy Národnej rady SR. Pokračovať ďalej im bránia desiatky policajných ťažkoodencov, ktorí sú rozmiestnení v okolí parlamentu. Na mieste je aj zásahový tím bratislavskej mestskej polície i policajný antikonfliktný tím.

Väčšina demonštrantov, ktorí sa presunuli z Hodžovho námestia v Bratislave pred budovu Národnej rady (NR) SR sa vrátila späť do centra mesta, kde pokračuje protest pred Prezidentským palácom, a začalo sa ďalšie verejné zhromaždenie na Námestí slobody. Pred parlamentom protestuje už len niekoľko desiatok ľudí.

V Bratislave to už vrie, veľká mela pred parlamentom. Košice zatiaľ pokojné, ale policajti sú všade
Deň Ústavy a sním spojené protesty sa už rozbiehajú. Kým v Košiciach je atmosféra ešte pokojná, v Bratislave to už vrie. Nahnevaný dav sa háda pred parlamentom s policajtmi a tí už majú plné ruky práce. Na nápor demonštrantov sa chystajú aj v... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková


V hlavnom meste sa pri príležitosti Dňa Ústavy SR konajú viaceré verejné zhromaždenia. Niekoľko stoviek ľudí sa zúčastnilo na proteste na Hodžovom námestí, na ktorom boli viacerí členovia i sympatizanti strany ĽSNS. Po skončení prejavov rečníkov sa dav presunul ku schodom vedúcim k vstupným dverám do parlamentu.

Pokračovať ďalej demonštrantom bránili desiatky policajných ťažkoodencov. Na mieste bol aj zásahový tím bratislavskej mestskej polície, dopravní policajti i policajný antikonfliktný tím. Hoci sa dav chcel dostať k budove parlamentu a napätie eskalovalo, polícia nemusela zasahovať. Väčšina protestujúcich sa následne presunula späť na protesty na Hodžovo námestie a Námestie slobody.
Demonštrácie v hlavnom meste sa nesú v podobnom duchu.

Ľudia protestujú proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Opakovane tvrdia, že na Slovensku prebieha "genocída slovenského národa", porušuje sa Ústava SR i základné ľudské práva. Negatívne sa vyjadrujú aj voči očkovaniu proti ochoreniu COVID-19, voči pandémii nového koronavírusu i protipandemickým opatreniam. Kritizujú taktiež opatrenia na hraniciach.

(AKTUALIZOVANÉ) V Košiciach sa schádzajú demonštranti. Začína masový protivládny protest (FOTO, VIDEO)
01 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič


Bratislavská polícia pre TASR uviedla, že pre stredajšie protesty v hlavnom meste prijala adekvátne opatrenia a situáciu monitoruje. Krátko po 13.00 h už riešila incident s pár demonštrantmi, aby bola dodržaná 50-metrová bezpečnostná vzdialenosť od budovy parlamentu. Zásah sprevádzali i potýčky. Polícia zadržala dvoch protestujúcich a predviedla ich na policajné oddelenie.

V hlavnom meste sa pri príležitosti Dňa Ústavy SR konajú viaceré verejné zhromaždenia. Protestuje sa na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom, pred parlamentom i na Námestí slobody. Dav sa medzi týmito miestami niekoľkokrát presúval.

Verejné zhromaždenia v Bratislave sa doteraz zaobišli bez väčších problémov. Krátko po 13.00 h však už polícia riešila incident s pár demonštrantmi, aby bola dodržaná 50-metrová bezpečnostná vzdialenosť od budovy parlamentu. Zásah sprevádzali i potýčky. Polícia zadržala dvoch protestujúcich a predviedla ich na policajné oddelenie.



Hegerovi novodobý "zväzáci" činia propagandu na stredných školách
Už aj stredoškoláci robia "osvetu" v očkovaní. Asi nikoho neprekvapí, že skupinu mladých aktivistov, ktorí majú šíriť informácie a búrať mýty o vakcíne na stredných školách podporil aj premiér Eduard Heger. Do škôl majú rozdistribuovať letáky o... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Zuzana Koščová