Prezidentka Čaputová arogantným spôsobom prekročila ústavné právomoci, soptí Belousovová
31 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prezidentka Zuzana Čaputová stráca popularitu. Počas osláv SNP v Banskej Bystrici ju dav pred bránou Pamätníku SNP niekoľkokrát vypískal, teraz sa do nej pustila Anna Belousovová.


Zuzane Čaputej je vytýkaná najmä prílišná náklonnosť k USA aj niektoré kroky na vnútropolitickej scéne. Napríklad zmarenie referenda. Tentokrát sa do nej Anna Belousovová v statuse pustila za stretnutie s generálnym prokurátorom, ktorý podal návrh na disciplinárne konanie voči špeciálnemu prokuratorovi Lipšicovi.
Lipšic sa nevie vpratať do kože a myslí si, že si môže ako protekčné dieťa dovoliť všetko

Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť si myslí, že si stačí poskladať fakty a každému bude jasné, za koho a prečo kope „naša“ prezidentka. „Prezidentka si zavolala „na koberec“ generálneho prokurátora po tom, čo podal návrh na disciplinárne konanie voči špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi. Podľa nej obraz sporov oslabuje dôveru verejnosti voči prokuratúre ako celku.

Taraba: Čaputová robí hrubý a nezákonný nátlak na prokuratúru, navádza na trestný čin
Podľa poslanca NR SR Tomáša Tarabu sa prezidentka Zuzana Čaputová dopustila navádzania na trestný čin. Za spôsob, akým sa ozvala, by na ňu podľa Tarabu USA spustili proces odvolania. Napísal to na v príspevku na sociálnej sieti... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Za celkový obraz a dôveru v túto inštitúciu zodpovedá podľa prezidentky primárne generálny prokurátor,“ píše v úvode statusu Belousovová, podľa ktorej v preklade do normálnej reči toto „stretnutie“ prezidentky s generálnym prokurátorom bolo nielen z jej strany arogantným prekročením jej ústavných právomoci, ale aj pokusom o zasahovanie do kompetencií generálneho prokurátora.



„O akých sporoch je reč? Nikto sa s nikým nesporí. To len Lipšic sa nevie vpratať do kože a myslí si, že si môže ako protekčné dieťa Matoviča a celej tejto koalície dovoliť zasahovať a vyjadrovať sa k tomu, čo sa ho netýka,“ konštatuje expolitička a dodáva, že generálny prokurátor urobil len to čo mal a musel - podal za neprípustné správanie na Lipšica návrh na disciplinárne konanie.

„Urobil to práve kvôli tomu, aby verejnosť nestrácala dôveru voči inštitúcií, ktorú vedie. A za to ho pani hlava štátu spucovala!“ soptí bývalá šéfka národniarov. „Ak už sa chcela angažovať, na koberec si mala zavolať Lipšica a dobre mu vyčistiť žalúdok. Ako však vidno, Lipšic nie je len protekčné dieťa Matoviča, ale aj ambasády, ktorú zastupuje pani Čaputová toho času prezidentka SR,“ končí svoj status Anna Belousovová.

Laššáková: Zuzana Čaputová zmizne v hmle dejín rovnako ako jej umelo vyrobený predchodca
Právnička Judita Laššáková rozhodne nepatrí medzi tých, ktorí majú radi súčasnú vládnu garnitúru. Svojou kritikou to aj jasne dokumentuje. Teraz sa jej ostré slová obránili smerom k prezidentke, ktorá u nej tiež stráca na popularite a navyše robí... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik