Neuveriteľné, Facebook zablokoval účet expremiéra a disidenta Jána Čarnogurského! Vraj je falošný...
31 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak toto tu ešte nebolo. Bývalý disident ,expremiér či minister spravodlivosti Ján Čarnogurský je zablokovaný na facebooku. Nevedno, čo sa ľuďom Marka Zuckerberga na statusoch Jána Čarnogurského nepáčilo. No rozhodli sa jeho účet zablokovať. Vraj je falošný!


Ján Čarnogurský je aj predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti. Preto je celkom prirodzené, že obhajuje nielen vzťahy s Ruskom, ale občas i jeho záujmy. Či bolo toto dôvodom alebo nejaké iné jeho názory, nevedno. No za bývalého disidenta v komunistickom režime sa postavili v statuse spoločným vyhlásením jeho bývalí kolegovia z KDH Vladimír Palko a František Mikloško.
Čarnogurský v dlhoročnom zápase proti komunizmu bojoval i za slobodu prejavu

„Sociálna sieť Facebook zablokovala účet Jána Čarnogurského, čím mu znemožnila šíriť jeho politické názory a komunikovať s verejnosťou. Správu o tom priniesol denník Štandard. Zdôvodnenie Facebooku je udivujúce. Naznačuje podozrenie, že onen účet je falošný, teda že nepatrí skutočnému Čarnogurskému. Je to absurdné,“ píšu spoločne obaja expolitici, podľa ktorých bol Ján Čarnogurský politikom, ktorý v dlhoročnom zápase proti komunizmu bojoval i za slobodu prejavu.

„S jeho názormi nemusíme všetci súhlasiť, ale vždy ich šíril ako slobodný človek kultúrnym spôsobom a bol vždy pripravený o nich diskutovať pokojne a za použitia argumentov,“ konštatujú Palko s Mikloškom.



Obom rozhodnutie Facebooku Jána Čarnogurského umlčať, i spôsob, ako k nemu došlo, pripomína, ako v 80-tych rokoch komunistický režim zrušil Čarnogurskému pevnú telefonickú linku, lebo cez ňu informoval Antona Hlinku v Mníchove o zásahoch režimu proti veriacim ľuďom.

„Zrušenie Čarnogurského účtu je neprípustné bez ohľadu na to, či šlo o zámer zabrániť šíreniu Čarnogurského názorov, alebo o omyl fb-algoritmov umelej inteligencie, ktoré sú omylné a tie omyly sú schopné umlčiavať ľudí,“ píšu v závere statusu Palko s Mikloškom a dodávajú, že proti rozhodnutiu Facebooku dôrazne protestujú a Jánovi Čarnogurskému vyjadrujú svoju solidaritu.

Ján Čarnogurský st.: „Rusko je jediný štát na svete, ktorý je schopný zničiť USA!“
Konečne sa stretnú... Na ženevské stretnutie dvoch najmocnejších mužov planéty Vladimira Putina a Joea Bidena čaká s napätím celý svet. Rovnako aj Ján Čarnogurský starší, predseda Slovensko-ruskej spoločnosti, ktorý v statuse prezrádza, že zásadný... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik