Koaliční poslanci arogantne šľapú po demokracii! Podržali Mikulca
31 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Prvá prezentácia bola neúspešná, lebo koaliční poslanci až na Sme rodina neprišli hlasovať. Druhá dopadla podľa Jariabkových predpokladov.


Demokracia je o názorovej pluralite a následnom kompromise, či konsenze v rozhodovacom procese. Inými slovami, na čom sa zhodne väčšina, to platí pre všetkých. Lepšia cesta v spoločenstve ľudí asi neexistuje.  Rešpektácia názoru je neoddeliteľnou súčasťou parlamentnej demokracie. To, čo robia už druhý deň koaliční poslanci, je napľutie do tváre tým, ktorí bojovali v minulosti za myšlienky demokracie a slobody. 

Koaliční poslanci sa neprezentovali ani po druhýkrát. Predstavte si, že vy neprídete do práce. Proste nenastúpite. Možno si myslia koaliční poslanci, že ich práca je ignorovať opozíciu?

Zarážajúce je, že si nechcú vypočuť argumentáciu opozičných poslancov. Im je jedno, že prečo vlastne chcú odvolať z funkcie ministra Mikulca? Otázne preto zostáva, ako môžu slobodne vykonávať svoj poslanecký mandát, keď sa chovajú poslušne a stádovite? Bača zavelí a oni sa neprezentujú a pritom si nevypočujú argumenty, ktoré by ich možno viedli k uznaniu tej skutočnosti, že je potrebné odvolať ministra. Odvolať, nie kvôli opozícii, ale kvôli Slovensku. Navyše tu ide aj o slušnosť. Slušnosť a úcta počúvať svojho oponenta. 
Znechutenie opozičných poslancov je očividné

Poslanec Smeru Dušan Jarjabek napísal status ešte pri prvej prezentácii: „Je 9.00....čakáme....vyzerá to tak, že ich je dosť....hlasovanie....klasika...odmietajú sa prezentovať a utekajú zo sály....predseda parlamentu vyhlasuje hodinu pauzu....potom ďaľší pokus....je to hanba a zbabelosť koalície....o hodinu uvidíme....sme tu a čakáme....asi na Godota...." Akoby vedel, že arogantne odignorujú aj druhú prezentáciu.  Absurdnosť čakania pokračuje a dráma sa stala nedôstojnou komédiou...."

Blaha: Šialenstvo prišlo z Trnavy a oslobodenie príde z Košíc!
Podpredseda Smeru a poslanec NR SR Ľuboš Blaha mal prejav na oslavách SNP, ktorý zverejnil na Facebooku. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Ako vlastne dopadla druhá prezentácia k odvolávaniu Mikulca?  

Poslanci dnes opäť overovali prezenčným hlasovaním prítomnosť v parlamente. NR SR nebola uznášaniaschopná, lebo prítomných bolo len 62 poslancov.

Smer a jeho odídenci z Hlasu boli prítomní skoro v plnom počte. Klub ĽSNS tiež, ako aj ich odídenci z Republiky a Životu NS. Z koaličných kluboch bol prítomný iba klub Sme rodina. Poslanecké kluby OĽANO, SaS a Za ľudí neboli prítomné.

Schôdzu presunul predseda parlamentu Boris Kollár na 16 septembra. Vtedy by sa malo rokovať aj o odvolaní Mikulca.

Putin vydal príkaz, po ktorom západ spozornel
Ruská tlačová agentúra priniesla správu, že Putin rozširuje ruské námorné sily. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik