iPhone 13 bude mať satelitný režim. Umožní hovory aj mimo dosahu siete
31 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Najnovší iPhone od spoločnosti Apple ponúka technológiu, ktorá mu dovolí pripojiť sa k satelitom a umožní používateľom uskutočňovať hovory a odosielať správy, aj keď sa nachádzajú mimo dosahu siete 4G alebo 5G, informuje portál Daily Mail.


Analytik TF International Securities Ming-Chi Kuo uviedol, že nové zariadenie bude obsahovať prispôsobený čip spoločností Qualcomm a Globalstar. Umožňuje satelitnú komunikáciu na nízkej obežnej dráhe (LEO). Vďaka tomu bude môcť využívať satelity aj napriek tomu, že nie je v dosahu siete.

Kuo dodal, že „najjednoduchší scenár“ na získanie pripojenia by mali operátori sietí, ako napríklad AT&T alebo Verizon, ktorí by mali pracovať so spoločnosťou Globalstar.

V takom prípade by zákazník spoločností AT&T alebo Verizon mohol využívať službu Globalstar bez dodatočnej zmluvy alebo platieb.

Turecko sa chystá uznať Taliban za oficiálnu vládu Afganistanu
Turecko sa údajne blíži k dohode o uznaní Talibanu za oficiálnu vládu Afganistanu a prevádzkovaní kábulského letiska v spolupráci s Katarom. Islamistickej skupine sa otvára cesta k získaniu zahraničnej pomoci a k investíciám, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Lukáš Leca


Podľa Aerospace Technology má Globalstar v súčasnosti v prevádzke 48 satelitov LEO.

V súčasnosti nie je jasné, či by boli správy a hovory cez satelit k dispozícii pre iMessage a FaceTime alebo pre všetky formy komunikácie na iPhone.

Okrem technológie, ktorá by mohla byť súčasťou budúceho iPhonu, Kuo uviedol, že by mohla byť súčasťou budúcich zariadení Apple. Vrátane súprav s rozšírenou realitou, Apple Car a ďalších produktov.

Na letisko v Kábule bolo vystrelených niekoľko rakiet, americká armáda aktivovala protiraketovú obranu, aby odrazila útok
Na letisko v Kábule, ktoré je ústredným evakuačným bodom v Afganistane, bolo údajne odpálených päť rakiet. Rakety boli zostrelené systémom protivzdušnej obrany, uviedli médiá s odvolaním sa na amerických predstaviteľov, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Lukáš Leca