Čaputová sa hrá na Lipšicovu hovorkyňu: Zrušenie obvinení Vladimírovi Pčolinskému je prekvapujúce
31 | 08 | 2021 I Petra Demková/TASR
Prezidentka Zuzana Čaputová sa hrá na hovorkyňu šéfa špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica. Tvrdí, že zrušenie obvinení exriaditeľa SIS je prekvapivé.

Zdá sa, že koalícia aj prezidentka Zuzana Čaputová majú dnes ťažký deň. Generálny prokurátor Žilinka sa už ďalej nemienil pozerať na to, ako sedia vo väzbe ľudia, proti ktorým nie sú dôkazy, a ako sa pri vyšetrovaní ich káuz robia chyby.


Zrušenie obvinení Vladimírovi Pčolinskému námestníkom generálneho prokurátora je podľa prezidentky Zuzany Čaputovej prekvapujúce. Informáciu priniesla TASR.

„O to viac, že len minulý týždeň senát Najvyššieho súdu SR, a predtým ďalšie dva jeho senáty, nevideli dôvody na zrušenie väzby, a teda potvrdili dôvodnosť trestného stíhania," uviedla hlava štátu vo svojom vyhlásení.

Prezidentka očakáva, že v rámci zákonných možností prokuratúra objasní skutočnosti, na základe ktorých k zrušeniu obvinenia došlo. "A odpovie na otázky, ktoré to vyvolalo," podotkla Čaputová.

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský už nečelí obvineniam z prijímania úplatku a podplácania. Generálna prokuratúra SR ich zrušila. V krátkej dobe má byť prepustený na slobodu.

AKTUALITA: Bývalý šéf SIS Pčolinský ide na slobodu. Generálna prokuratúra zrušila obvinenia
Generálna prokuratúra zrušila obe obvinenia Vladimíra Pčolinského. Bývalý šéf SIS tak ešte dnes ide na slobodu. Po obvinení a ohlásenom zbavení funkcie policajného prezidenta Kovaříka ide o ďalšiu tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Peter Sulek