Akčné ráno v Brazílli: Rukojemníci priviazaní o autá, tri vykradnuté banky a pršiace peniaze (VIDEO)
31 | 08 | 2021 I Tibor Sipos


Po zuby ozbrojení lupiči rozpútali v brazílskom meste Aracatuba v pondelok ráno peklo. Ešte za tmy prepadli tri banky v centre mesta. Pri úteku priviazali rukojemníkov na strechy aj kapoty áut, aby na nich polícia nemohla strieľať. Zomreli prinajmenšom traja ľudia, informuje portál TN.




Obyvateľov brazílskej Araçatuby v pondelok prebudila streľba a niekoľko po sebe idúcich explózií. Ozbrojený gang počas niekoľkých desiatok minút prepadol tri banky. Na lúpeži sa podieľalo vyše 50 ľudí. Okrem iného zapaľovali autá a rozmiestňovali výbušniny v uliciach, aby skomplikovali prácu policajtom.

Informoval o tom portál BBC. Lupiči strážcom zákona znemožnili konať aj novým trikom s rukojemníkmi, ktorých použili ako živé štíty. Priviazali ich na kapoty a strechy áut, na úteku tak po nich nemohla polícia strieľať.

"Polícia nemôže začať protiútok, pretože v hre je príliš veľa životov," nechal sa v skorých ranných hodinách počuť araçatubský starosta Dilador Borges. Na poludnie už mali policajti centrum mesta pod kontrolou.



Brazílsky novinár Yuri Macri na Twitteri zverejnil zábery vozidiel s rukojemníkmi. "Počas úteku mali lupiči rukojemníkov pripútaných k vozidlám. Pokúšajú sa zabrániť akémukoľvek policajnému protiútoku na ozbrojenú skupinu. Boh ochraňuj týchto ľudí a celú Araçatubu. Boli prepadnuté všetky pobočky bánk v centre," napísal k videu.



Lupiči boli vraj pred políciou o krok napred aj vďaka dronom. Zo vzduchu mali dokonalý prehľad, kam strážcovia zákona mieria.

Po smrti sú prinajmenšom traja ľudia vrátane jedného podozrivého. Ďalších dvoch policajti zadržali. Suma, s ktorou gang odišiel, zatiaľ nie je známa. Po meste sa však mali rozletieť stovky bankoviek.

Údajne 45 000 úmrtí v dôsledku očkovania! Renomovaný právnik podal na Havaji hromadnú žalobu
30 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová