Tvrdá rana pre Lipšicov gang. Kovařík by mal vo funkcii skončiť k 15. septembru
30 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Podľa zdroja TV JOJ by mal policajný prezident Peter Kovařík vo funkcii k 15. septembru skončiť. Informáciu sa snaží preveriť priamo u policajného prezidenta. Išlo by o tvrdú ranu pre Lipšicov gang.


Kovařík vo funkcii nie je ani rok a je v poradí tretím obvineným policajným prezidentom. V jeho prípade ide o obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Obviňujú ho z toho, že mal zmariť zásah policajnej inšpekcie. Tým sa mal dopustiť zneužitia právomocí a mariť spravodlivosť. Peter Kovařík na zajtra ohlásil tlačovú konferenciu.
Zneužitie právomocí

Krajská prokuratúra Bratislava vzniesla 26. augusta obvinenie voči prezidentovi Policajného zboru Petrovi Kovaříkovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

Policajný prezident mal podľa prokuratúry zmariť prebiehajúci zásah zadržania ako aj vykonanie nasledovných trestno-procesných úkonov s obvinenými Matejom Zemanom a Petrom Petrovom.

Petra Kovaříka zároveň 26. augusta vypočuli v postavení obvineného. Šéf Policajného zboru SR podľa vlastných slov zachytil informácie o tom, že sa polícia chystá zasahovať voči 14 vyšetrovateľom NAKA, špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Keď mu zavolal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) s informáciou, že sa pred Úradom inšpekčnej služby majú nachádzať príslušníci zásahovej jednotky, vydal pokyn na zastavenie akcie.

Lipšicov gang úraduje. Mikulec a Kovařík majú konať protiprávne. Píše vyšetrovateľka ústavným činiteľom
Podľa poslanca Pčolinského bol jemu a ďalším ústavným činiteľom doručený list, ktorý opisuje šokujúce praktiky vedenia polície a ministerstva vnútra. Ešte pred tým hovoril o závažných informáciách kolujúcich v priestore. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Peter Šulek / Tibor Šipoš