Po druhom dychu zapol Fico turbo režim!
30 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Na včerajších oslavách SNP mal prejav predseda Smeru Robert Fico. Svoj prejav uverejnil na Facebooku.


Keď niekto vravel, že Robert Fico dostal druhý dych, tak po včerajšom prejave povie, že nevedel, akú má kapacitu pľúc alebo že zapol turbo režim. Každopádne, strhujúca reč striedala argumentáciu. Elegantne a diplomaticky prepojil minulosť a súčasnosť. Jeho slová sa totiž niesli v duchu paralely s dnešným fašizmom.
Strach a strkanie hláv do piesku nás dobehne

Fico vyzval ľudí, aby nestrkali hlavy do piesku. „Aký strach mali tí ľudia v roku 1944?" spýtal sa. Napriek tomu išli do boja, poukázal na ich hrdinstvo a odvahu.  Podľa jeho slov povstalci SNP tiež mohli ignorovať fašizmus a mať pokojný život, ale čo by zanechali našej generácii, chrlil rečnícke otázky. „Priznajme si! Mnohí mohli povedať: ´Nebudeme sa do toho miešať! Nejako to prežijeme´."

Fico odsúdil tých, čo kolaborovali s fašizmom a vyzdvihol tých, čo sa postavili na odpor. Podľa neho vedeli čo ich čaká. Určite mali strach, ale napriek tomu išli do boja proti fašistom.  „Vedeli, že ich popravia, zastrelia, že ich budú mučiť," konštatoval expremiér.

Protestujúce Košice prasknú vo švíkoch!
Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Vláda sa bojí!

Fico rezolútne vyhlásil: „Tí, čo dnes vládnu, majú strach z národa!" Podľa jeho slov nehovoril o strachu vlády z národa náhodne a len tak.  Spomenul obmedzenie počtu účastníkov na oslavách SNP v Banskej Bystrici. Podľa neho to nie je o pandémii, ale preto, lebo sa boja národa. Strach majú preto, lebo sú neschopní a nevedia riadiť štát, myslí si Fico.

„Kým na pochybné lotérie, kým na pochybné homosexuálne spolky sa peniaze nájdu, tak na podporu riadnych osláv SNP táto vláda nevyčlenila ani jedno jediné euro," skritizoval prístup vlády. Poukázal na zrušené obedy deťom zadarmo, ktoré sú podľa jeho slov drobné oproti AG testom či lotérii.

Fico skonštatoval, že prezidentka, predseda parlamentu, premiér a vláda čítajú plamenné prejavy proti Rusku či Bielorusku, ktoré im napísali na americkej ambasáde. „Prečo s takou istou usilovnosťou nečítajú prejavy o Slovákoch, o Slovenkách, o našom národe, o našej budúcnosti?" položil rečnícke otázky.
Vyzval k odporu

Spomenul zasahovanie vlády do vyšetrovania, ovplyvňovanie policajných zásahov. Fico prognózoval vládne represálie voči národu, voči politickým oponentom. „Uvidíte, čo sa ešte bude diať! Lebo sa vás boja," vyhlásil expremiér.

Demokratické princípy nerešpektujú. „Našu slušnosť a demokratickosť považujú za slabosť," skonštatoval. Vyzval k občianskemu odporu. Pozval na obrovský protest 1. septembra v Košiciach a sľúbil, že zrealizuje ešte jedno referendum.

Policajná kauza Mýtnik je jeden obrovský paškvil! Začína smrdieť na hony
O nezrovnalostiach v policajných postupoch a spôsoboch vyšetrovania nehovorí len opozícia, najmä SMER-SD, začínajú reptať už aj bývalí kriminalisti, alebo bývalí policajní náčelníci, či investigatívni neskorumpovaní novinári. K tomuto zástupu ľudí... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK