Pčolinský neustupuje a domáha sa schôdze NRSR. Mikulec nemá moju dôveru, odkazuje
30 | 08 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Mikulec si myslí, že agenda šéfa Smeru-SD Roberta Fica za posledné týždne spočíva v jeho odvolávaní. Obvinenia označil za konšpirácie. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš dodal, že sa Ficovi nečuduje. Peter Pčolinský snahy opozície však nebagatelizuje.



Mikulec nemá podporu Sme rodina

Minister vnútra Roman Mikulec nemá podporu predsedu poslaneckého klubu Sme rodina Petra Pčolinského. Nesúhlasí so zablokovaním pondelkovej schôdze o Mikulcovom odvolávaní. Sme rodina bola za to, aby sa schôdza otvorila. Mikulec skonštatoval, že pokusov o odvolávanie sa nebojí, no obvinenia na svoju adresu považuje za konšpirácie.


„Myslím si, že nie je v poriadku, že sa takto blokuje otvorenie schôdze, pretože my sme to minule v opozícii kritizovali, keď to robila vtedajšia vládna koalícia, a, bohužiaľ, teraz sa robí to isté," povedal Pčolinský novinárom s tým, že aj o neotvorení schôdze sa majú rozprávať na pondelkovej koaličnej rade. Myslí si, že v utorok (31. 8.) sa nepodarí otvoriť rokovanie. Dodal, že pravdepodobne sa odvolávanie zlúči s ďalším návrhom na odvolávanie Mikulca, ktorý je už naplánovaný na riadnu septembrovú schôdzu parlamentu.

Odvolávanie Mikulca sa v parlamente opäť odkladá
Poslanci v pondelok 30. augusta mimoriadne zasadli do lavíc. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozičných poslancov zvolal na 11.00 schôdzu k cenám energií, ktorej program však nebol schválený. Za hlasovalo 50 zákonodarcov,... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič

Mikulec hovorí o konšpirácii

Mikulec si myslí, že agenda šéfa Smeru-SD Roberta Fica za posledné týždne spočíva v jeho odvolávaní. Obvinenia označil za konšpirácie. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš dodal, že sa Ficovi nečuduje. „Vyšetrovanie najväčších korupčných káuz je v plnom prúde, bývalí vysokí štátni funkcionári sa priznávajú, stopy vedú čoraz bližšie k Robertovi Ficovi a, samozrejme, mu to prekáža," povedal Šipoš s tým, že preto Fico zvoláva mimoriadne schôdze. "Odmietame byt nápomocní tejto Ficovej osobnej snahe uniknúť pred zodpovednosťou, preto mu nebudeme pri tomto trápnom divadle robiť štafáž," dodal.

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej chcel opozičný Smer-SD odvolávať ministra vnútra, presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť opäť v utorok.

Smer-SD vyčíta ministrovi viacero vecí od situácie v rezorte a polícii až po podozrenia z korupcie. Opozičná strana tvrdí, že Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Strana ministrovi vyčíta aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom. Rovnako hovorí o podozreniach z korupcie.

Mikulec v zúfalosti napadol Fica trestným oznámením. Za toto a trestné oznámenie?
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podáva trestné oznámenie na predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica za ohováranie. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR