Na Facebooku kolujú lži o smrti Vinczeho. Podľa admina sa o tento účelový hoax postaral sám Viktor
30 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Neuveriteľné, kam až sú ľudia schopní zájsť. Nedávno sa na facebookovej skupine Pendleri v ohrození SK objavila šokujúca informácia, že moderátor Viktor Vincze zomrel v dôsledku očkovania. Oficiálny admin stránky sa však ohradil, že príspevok neschválil na zverejnenie a domnieva sa, že o tento hoax je účelový a postaral sa o neho sám Viktor.
Podľahol Pfizeru

Na stránke sa objavila nepravdivá a najmä morbídna správa. ,,Šokujúce! Moderátor Viktor Vincze mal podľahnúť vakcíne Fajzer. Mám to priamo od známej z nemocnice na bratislavských Kramároch. Stalo sa to dnes skoro ráno. Jedinou príčinou bolo zlyhanie oboch obličiek ako PRIAMY dôsledok očkovania. A asi vás neprekvapí, že pitevná správa zmizla. Predpokladám, že Markíza povie, že dal výpoveď," napísal očividný hoax do uvedenej skupiny istý Ján.
Štyri minúty

Video neskôr zdieľal aj samotný moderátor. Na jeho instagramovom účte sa zabával na poplašnom blude naozaj kreatívne. Jeho slávna manželka Adela mu poplašnú správu čítala pri tom, ako už on "čítal svoju pitevnú správu". Zaujímavý je na tom fakt, že na displeji z videa je vidieť, že príspevok bol zverejnený len pred štyrmi minútami. Išlo tak zrejme o snímku obrazovky, alebo inak povedané - "screenshot".

Vincze obohatil svet o svoje očkovacie "apartheidové" posolstvo
Neprejde deň, aby sa do sveta nedostal intelektuálne nie veľmi hodnotný názor verejne známej osoby. Tentoraz si na polarizáciu spoločnosti kvôli (ne)očkovaniu posvietil Viktor Vincze. Zaujímavý je jeho "apartheidové" posolstvo. Dal ho na známosť... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová


Kto je iniciátorom hoaxu?

Na základe toho sa hlavný admin stránky ohradil, že nikto z kompetentných adminov príspevok neodsúhlasil a v priebehu šiestich minút bol zo stránky odstránený. Vďaka tomu, že Vincze mal screenshotov údajne niekoľko, sa hlavný admin domnieva, že za hoax je zodpovedná jeho "obeť".



Viktor často poukazuje na hoaxy súvisiace s očkovaním a ešte čistejšie navádza svojich zverencov, aby sa dali zaočkovať. Účelové znehodnotenie facebookovej skupiny, ktorej členovia sú proti povinnému očkovaniu a rozdeľovaniu občanov do dvoch sort, by tak malo logiku.

Avšak screenshot mohol známemu páru odoslať hocikto, kto si príspevok všimol po štyroch minútach. Podozrenie, že sa jedná o účelový hoax slúžiaci na znehodnotenie dôveryhodnosti stránky a že sa o to postaral sám moderátor je tak postavené iba na predpokladoch a dohadoch.

Veselo bolo v roku 2018. Dnes sú kajúcnici, alebo v base
Koniec leta 2018. Pred troma rokmi si užívali spoločné chvíle plné bezstarostnej zábavy na narodeninovej oslave vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca. Ten je dnes vo väzbe a medzi hosťami bol aj vtedajší riaditeľ... Čítať ďalej
23 | 08 | 2021 | Tibor Sipos