Koalícia odmietla rokovať o odvolaní Mikulca, lebo sa bojí pravdy, myslí si Fico
30 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Koalícia odmietla rokovať o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie, lebo sa bojí pravdy o jeho "nekalých praktikách". Myslí si to predseda Smeru-SD Robert Fico. V súvislosti s pondelkovými obštrukciami koalície a presunutím rokovania Národnej rady SR hovorí o vypočítavosti koalície.


"Vôbec sa nečudujem, že vládna koalícia dnes odmietla rokovať o návrhu strany Smer–SD na odvolanie ministra vnútra Mikulca a zbabelo ušla z parlamentu," tvrdí.

Pripomenul dôvody, pre ktoré chce opozícia ministra odvolať. Mikulcovi vyčíta podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Naďalej tvrdí, že minister mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom. Fico si to vysvetľuje tak, že Mikulcovi tieto osoby slúžia "na krivé výpovede a falošné obvinenia".

Mikulec obvinenia odmieta. Tvrdí, že Mateja Z. nepozná a nikdy ho nestretol. Odmietol tiež, že by vydal pokyn na prerušenie spomínaného zásahu. V pondelok ráno zároveň informoval, že pre Ficove výroky už naňho podal trestné oznámenie za ohováranie.

Blaha to opäť natrel koalícii: Kašlú na ľudí, pomáhajú bankám a veľkým západným korporáciám
Opozícia sa dnes v parlamente usilovala o mimoriadnu schôdzu aby zabránila zvýšeniu cien energií. Nepodarilo sa jej to, čo sa mimoriadne dotklo najmä poslancov za Smer-SD, ktorí majú na vládny štvorlístok ťažké srdce aj pre iné, závažné... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik