Hrozné: Tragická nehoda, pri ktorej zomreli štyria malí futbalisti, nie je ani po roku vyšetrená
30 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Pánska“ jazda štyroch dospelých a piatich detí sa pred vyše rokom skončila veľkou tragédiou. Piati z nich vrátane štyroch malých chlapcov, vášnivých futbalistov, sa domov už nikdy nevrátili. Tragická dopravná nehoda dodnes nie je vyšetrená.


Bolo tesne pred koncom prázdnin, keď sa štyria dospelí a päť detí rozhodlo ísť s dodávkou na výlet. Skončil sa, žiaľ, obrovskou tragédiou. Ako píše portál 1.pluska.sk, zrážka dvoch dodávok mala fatálne následky. V jednom z áut zomreli štyria malí futbalisti a jeden dospelý muž. Tragédia však dodnes nie je vyšetrená a vinník zostáva neznámy.
Osudné daždivé počasie a šmyk auta na mokrej vozovke

Písal sa 19. august 2020. Tento deň sa zapíše tými najčernejšími písmenami tým, ktorí pri tragickej nehode prišli o svojich najbližších či kamarátov. Celá posádka auta smrti bola zo Stropkova. Päť detí a štyria dospelí si užívali koniec prázdnin v chate pri Liptovskej Mare. Tam plánovali stráviť päť dní, od pondelka do piatku. Všetko však zmaril dážď. Keďže lialo a kúpať sa nedalo, vybrali sa na malý výlet do okolia. Na mokrej ceste však dodávka VW Transporter, v ktorej sa viezli, dostala v zákrute šmyk a zrážka s oproti idúcou dodávkou mala fatálne následky. Nehodu prežilo iba dvojročné dieťa a traja dospelí. Ostatní, štyria malí futbalisti a jeden dospelý na mieste nehody zomreli.

Tragédia pri Skalici. Havária lietadla, nehodu nikto neprežil
V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) našli bez známok života. TASR o tom informovala... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale


Bočný náraz do dodávky Stropkovčanov neprežili Oliver (†11), Tadeáš (†11), Tobiáš (†10), Dávid (†6) a Marián (†43). Všetci mali spoločnú záľubu, boli vášniví futbalisti a podľa trénerov všetci mali veľký talent. Oliver a Tadeáš hrávali za Teslu Stropkov. Najmladší ešte nebol registrovaný, ale už bol na niekoľkých tréningoch a od jesene mal ísť do športovej triedy. Po nebohom mužovi zostala manželka Janka a dve malé deti, jedno z nich postihnuté. Príbuzní zosnulých sa teda už viac ako rok utápajú v žiali, vinníka napriek tomu nehľadajú a nikoho ani neobviňujú. Vedia, že to nikomu nepomôže.

Vinníka nepozná ani polícia, pretože vyšetrovanie stále nie je ukončené. Vyšetrovateľ na druhý deň obvinil 39-ročného vodiča dodávky VW Transporteer zo Stropkova z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Ide o otca jedného z mŕtvych chlapčekov. V čom teda vyšetrovanie viazne? „Trestné konanie je vykonávané v súlade s pokynmi okresného prokurátora a všetky potrebné úkony a opatrenia sú vykonávané s cieľom riadneho objasnenia skutku. V predmetnej veci sa čaká na výsledok právnej pomoci z Nemecka,“ uviedla na margo vyšetrovania Gabriela Kremeňová z tlačového odboru žilinskej krajskej polície.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/17/tragedia-v-letnom-detskom-tabore-jedno-dieta-%e2%80%a07-zomrelo-viacere-su-zranene/