Blaha: Šialenstvo prišlo z Trnavy a oslobodenie príde z Košíc!
30 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Podpredseda Smeru a poslanec NR SR Ľuboš Blaha mal prejav na oslavách SNP, ktorý zverejnil na Facebooku.


„Vážené dámy, vážení páni, súdružky a súdruhovia, pred 77 rokmi naši starí otcovia a staré mamy povstali proti fašistom. Je najvyšší čas, aby sme my, ich potomkovia, povstali proti novodobým fašistom!" privítal podpredseda publikum na úvod prejavu. 

Podľa Blahu novodobí fašisti nadávajú nezaočkovaným ľuďom do "čvargy, luzy, dobytku a dezolátov". Myslí si, že ten istý slovník a rétoriku používal Adolf Hitler. Zároveň vyzval k oslobodeniu Slovenska, podobne ako to spravili naši predkovia pred 77 rokmi. 

Protestujúce Košice prasknú vo švíkoch!
Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Apartheid musí prestať!

Poslanec je toho názoru, že kategorizovanie ľudí na základe zaočkovanosti a zdravotného stavu musí prestať, lebo je to prejavom fašizmu. Je za zjednotenie Slovenska proti novodobým fašistom. 

Blaha je presvedčený, že najviac trpeli v druhej svetovej vojne hlavne Slovania. Vymenoval niektoré počty obetí na strane slovanských národov a poďakoval najmä Rusom a sovietskej Červenej armáde, ako aj povstalcom z SNP za oslobodenie a darovanú slobodu.
Komunisti boli jadrom protifašistického odboja

Podľa podpredsedu Smeru boli na čele protifašistických bojovníkov nielen demokrati, ale najmä „komunisti, my ľavičiari, socialisti! Ľudia, ktorí chceli meniť svet, aby tu nebolo viac chudoby a vojen!" Následne vyzdvihol významné osobnosti našich dejín, ako generála Viesta, generála Goliana, Husáka, Novomestského a Šmidkeho.

"Nebojme sa hovoriť historickú pravdu. Pravda oslobodzuje a verím, že nás dokáže oslobodiť aj od krutovlády, ktorá pred rokom prišla k moci. Som presvedčený, že je najvyšší čas povstať, ísť do Košíc a ukázať to, čo naša história ukazuje neustále: vojna prichádza zo západu. Sloboda a mier z východu! Šialenstvo prišlo z Trnavy a oslobodenie príde z Košíc!" povedal Ľuboš Blaha.

Po druhom dychu zapol Fico turbo režim!
Na včerajších oslavách SNP mal prejav predseda Smeru Robert Fico. Svoj prejav uverejnil na Facebooku. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik