Americký dron zabil atentátnika v Kábule: Výbuch náloží v jeho aute usmrtil aj dieťa (VIDEO)
30 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Americký dron zabil atentátnika, ktorý s autom plným výbušnín smeroval na letisko v Kábule. Následkom toho explodoval výbušný materiál vo vozidle. Výbuch zasiahol dom v blízkosti letiska a zabila dieťa. Hovorca armády USA útok dronom označil za akt sebaobrany, informuje iDnes.

"Americké vojenské sily vykonali bezpilotný nálet na vozidlo v Kábule, čím eliminovali bezprostrednú hrozbu IS-K (islamský štát Chorásánu, pozn. red.) pre medzinárodné letisko", uviedol hovorca americkej armády Bill Urban. "Sme si istí, že sme úspešne zasiahli cieľ." IS-K je považovaný za strojcu štvrtkového útoku v Kábule, pri ktorom zahynulo 13 amerických vojakov.



Podľa Urbana druhá explózia nasledovala po prvej, ako cieľ útoku bezpilotného lietadla viezol "významné množstvo explozívneho materiálu", ktorý zasiahol dom. "Skúmame možnosť civilných obetí, aj keď v tejto chvíli nemáme žiadne také náznaky," dodal Urban.

Svedkovia pôvodne hovorili o údere raketou, zrejme si ju pomýlili s dronom. Šéf afganskej polície uviedol, že zásah domu neprežilo dieťa.

Historické budovy a výhľad na more: Talianske mesto pri Ríme predáva domy za jedno euro
Výpredaj domov za jedno euro v Taliansku pokračuje. Tentoraz sa do ponuky dostali historické nehnuteľnosti neďaleko Ríma, píše portál Newstream. Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Tibor Sipos