AKTUALITA: Jozef Šimko odchádza z ĽSNS a v parlamente chce pôsobiť ako nezaradený poslanec
30 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

V slovenskom parlamente bude pôsobiť ďalší nezaradený poslanec. Z kotlebovej ĽSNS sa rozhodol odísť Jozef Šimko, ktorý je v civilnej profesii primátorom Rimavskej Soboty. A dôvod? Názorové rozdiely.


Odchod od Kotlebu nám potvrdil samotný Jozef Šimko, ktorý však priznal aj to, že do inej strany či hnutia sa zatiaľ nechystá. Či tak urobí neskôr odpovedať nevedel.

„Áno, mali sme v strane rozdielne názory na očkovanie,“ priznal Šimko, ktorý je už zaočkovaný dvomi dávkami. „Som toho názoru, že sa má rozhodnúť každý sám či sa zaočkovať dá, alebo nedá, a nikoho do toho netreba akokoľvek nútiť,“ povedal nám Jozef Šimko, ktorý má trochu iný názor aj na potraty. „Pri hlasovaní o sprísnení zákona o interrupcii som sa zdržal, a aj preto tento zákon neprešiel,“ uviedol už čoskoro nezaradený poslanec Jozef Šimko. Áno, Stačil by len jeden hlas od prítomných poslancov, teda napríklad aj ten jeho, a interrupčná legislatíva by sa zmenila.

Zaujímali sme sa aj o to, či odchádzajúci kotlebovec nepoškuľuje po inej strane či hnutí. „Zatiaľ určite nie. Ak, tak to je hudbou budúcnosti. Zatiaľ chcem v parlamente pôsobiť  pracovať ako najlepšie viem ako nezaradený poslanec,“ prezradil Jozef Šimko.

Primátor v Rimavskej Sobote nazval jedného z mestských poslancov psychopatom.
02 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová