Hrnko: Prezidentku nezaujíma pozadie prípadu Malinová. Jej snahou bolo spochybniť Slovensko
29 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Dávny prípad Hedvigy Malinovej je dodnes symbolom zlyhania právneho štátu. Pri príležitosti 15. výročia od útoku na slovenskú študentku maďarskej národnosti to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová. Na jej slová zareagoval aj bývalý poslanec SNS Anton Hrnko. V príspevku na Facebooku kritizuje Čaputovú, že jej stále nedochádza, o čo pri incidente išlo. 


"Dávno zabudnutú kauzu, ktorej pozadie pozná každý, kto má o to záujem, nečakane vytiahla pani prezidentka Z. Čaputová. Je to o to zarážajúcejšie, že keby chcela, určite jej pozadie vysvetlia orgány na to v SR príslušné. Ale ona nechcela! Jej išlo len o to, aby mohla spochybniť Slovenskú republiku. Prečo, to už nechám na jej svedomie," napísal bývalý politik.

Hrnko následne pripomenul svojim zverencom, čo sa vlastne udialo a ako si na udalosť, ktorá kedysi otriasla celým Slovenskom, spomína. "Bola súčasťou reakcie niekoho nemenovaného na situáciu, keď sa SMER rozhodol pre koalíciu nie s Bugárom, ale so Slotom. Celé sa to začalo na začiatku leta masívne v novinách rozťahovaným incidentom dvoch maďarských občanov, ktorí v Bratislave robili sprievodcov bez patričnej licencie od magistrátu HM BA. Pokračovalo to ďalšími akože incidentmi, akože národnostne podfarbenými a finále bolo údajné napadnutie Maliny Hedvigovej (podľa G. Gála, jej advokáta) vraj slovenskými nacionalistami," píše Hrnko.



Zdôrazňuje však, že nešlo o Slovákov, pretože nevedeli dobre po Slovensky. "Títo slovenskí nacionalisti ako jediní z asi 7-miliónov slovensky rozprávajúcich ľudí nevedeli, že správne po slovensky je Za Dunaj, nie Za Dunai... Každý kto pozná malú násobilku, musí vedieť, o čo v prípade H. Malinovej išlo a kto bol v pozadí. Len našej pani prezidentke to akosi nedochádza. Alebo žeby áno? Potom Pán Boh s nami!" Uzatvára znepokojene Anton Hrnko v príspevku.

Erik Kaliňák položil do smútku Zuzanku Čaputovú
Najmladší podpredseda Smeru SD sa pustil do prezidentky SR Zuzany Čaputovej na svojom Facebooku. S profesionálnym prehľadom rozložil na atómy jej konanie nehodné jej postavenia Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK