Smer včera odštartoval oslavy SNP v Košickom kraji
28 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Oslavy 77.výročia SNP v Košickom kraji odštartovali známi smeráci. Predvolebná atmosféra zjavne opadla, vymenila ju atmosféra povolebná. Ľudia ich vítali s otvorenou náručou. Nezainteresovaný človek by mal pocit, že ich vnímajú ako spasiteľov




Košice spokojné neboli. Poslanci tam, podľa nich, mohli zostať dlhšie


Elitní predstavitelia Smeru na pravé poludnie hrdinom SNP vzdali hold v košickom Mestskom parku, kde vykonali pietny akt kladenia vencov a kytíc k pamätníku generála in memoriam Ľudovíta Kukorelliho. Na bezpečnosť menšieho davu ľudí dohliadala štátna polícia.



SMER SD Kladenie vencov Košice


Poslanci NRSR a podpredsedovia strany Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický, Richard Takáč, mali po pietnom akte diskusiu s občanmi mesta. Diskusia začala krátko po trinástej hodine.




Napriek pracovnému dňu a v pracovnom čase bola plná sála a ľudia museli postávať, lebo nebolo už voľné miesto na sedenie. Občanov poslanci zaujali natoľko, že diskusia sa pretiahla nad vyhradený čas. Poslanci diskutovali s občanmi aj neformálne. Niekedy ich nechceli pustiť, akoby to boli rockové hviezdy. Diskusiu moderovali okresní predsedovia a exposlanci NRSR Jozef Burian a František Petro.



debaty po diskusii




Holá, holá Gelnický okres smer volá


Následne sa predstavitelia Smeru presunuli z Košíc do Gelnického okresu, kde ich už čakal a privítal exposlanec Emil Ďurovčík, ktorý je momentálne člen predsedníctva a krajský predseda. Na Kojšovskej holi si na viacerých miestach uctili pamiatku padlých hrdinov SNP. Smer na Kojšovskej holi SNP 2021



Smer na Kojšovskej holi SNP 2021




Poslanca Blahu neopúšťal humor ani vo vyššej nadmorskej výške. Nasadil si vojenskú helmu, takzvaný "plembák", zapózoval pred kamerami a s úškrnom skonštatoval: „To zase budú liberálne médiá mať čo komentovať..." Následne čelil záplave foťákov, jasotu a smiechu, z ktorého bolo cítiť radosť, že Blaha provokuje liberálne médiá.



Blaha s "plembákom"




Deň ukončili smeráci v Prakovciach, kde sa aktívne zúčastnili kladenia vencov, kultúrneho programu, zapálenia vatry SNP. Veľká časť obce prišla, lebo bola zvedavá na program a hostí. K obyvateľom Prakoviec sa prihovoril aj Ľuboš Blaha, ktorý, pred prejavom a po prejave, zožal frenetický potlesk.




Blaha v Prakovciach