Republikán Heredoš skúmal OTP v oranžovom okrese
28 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Miroslav Heredoš z politického subjektu Republika, uverejnil video blog na Facebooku, v ktorom informoval verejnosť o svojom prieskume dodržiavania opatrení.


Heredoš si mal urobiť osobný prieskum ako fungujú reštaurácie, kaviarne a cukrárne v oranžovom okrese. Ako tvrdí, v niektorých okresoch od neho chceli, aj nechceli dokumenty o OTP (očkovanie, testovanie, prekonanie). Tým, ktorí od neho žiadali dokumenty OTP, mal vysvetliť, že nie sú oprávnené osoby na kontrolu jeho zdravotníckej dokumentácie.

Podľa jeho slov mal personál reagovať kladne na jeho odmietnutie a vysvetlenie, že ide o jeho osobnú dokumentáciu a normálne ho obslúžil. „Dokonca sa čašník neopovážil pýtať dokumentáciu k OTP," konštatuje republikán.
Avizoval emitovať manuál

Vyhlásil, že bude distribuovať manuál pre hostí a aj pre majiteľov reštaurácií. Má sa týkať právneho postupu a spôsobu obrany pred šikanovaním zo strany Úradu verejného zdravotníctva a vlády SR. "Musíme pokračovať v právnom informovaní majiteľov, na to poslúžia dokumenty na webe. Zákon stojí na strane majiteľov, a nie jeden!

„Právo, alebo nárok hosťa je sadnúť si v prevádzke, ktorú si vyberie a byť riadne obslúžený tak, ako to bolo vždy! Žiadny podzákonný paškvil im v tom nemôže zabrániť a o svoje práva, či nároky treba bojovať!" napísal Heredoš.

Erik Kaliňák položil do smútku Zuzanku Čaputovú
Najmladší podpredseda Smeru SD sa pustil do prezidentky SR Zuzany Čaputovej na svojom Facebooku. S profesionálnym prehľadom rozložil na atómy jej konanie nehodné jej postavenia Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK