Prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciou, vysvetľuje doktor Piják
28 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Je lekárom s viac ako 40-ročnou praxou, s atestáciou z vnútorného lekárstva, reumatológie, klinickej imunológie a alergológie, hepatológie a posudkového lekárstva. Napriek tomu musí Michal Piják stále presviedčať, že jeho slová o nevhodnosti očkovania experimentálnymi vakcínami proti COVIDI-19 nie sú hoaxami, rovnako ako tie, že prirodzená imunita po prekonaní Covidu poskytuje vyššiu ochranu.


Doktor Piják, rovnako ako doktor Juraj Mesík sú zástancami liečenia Covidu Ivermectinom. Sú aj proti očkovaniu zdravých ľudí, či takých, ktorí koronavírus prekonali. Michal Piják v statuse píše o štúdii, ktorá zrovnávala prirodzenú imunitu po prekonaní SARS-CoV-2, teda COVID-19, s imunitou vyvolanou očkovaním. Ako sa ukazuje, navrch má jednoznačne tá prirodzená.
Retrospektívna observačná štúdia, porovnávajúca tri skupiny jedincov

Tento status je podľa Michala Pijáka predtlačou a nebol certifikovaný peer review (čo to znamená?). Uvádza nový lekársky výskum, ktorý je potrebné vyhodnotiť, a preto by sa nemal používať na usmernenie klinickej praxe. „Začínajú pribúdať správy o znižujúcej sa imunite proti COVID-19 vyvolanej očkovaním. S týmto zostáva porovnateľná dlhodobá ochrana poskytovaná predchádzajúcou infekciou SARS-CoV-2 nejasná,“ konštatuje Piják. Zároveň dodáva, že sa vykonala retrospektívna observačná štúdia, porovnávajúca tri skupiny:

Doktor Piják: Ivermectín má vynikajúcu účinnosť, kým u vakcín nebola ich účinnosť dostatočne vyhodnotená
Byť či nebyť? Túto hamletovskú otázku by sme v súčasnosti mohli položiť aj takto: Liečiť či očkovať? Mnohí svetovo uznávaní vedci a lekári sa prikláňajú skôr k myšlienke liečiť. Ich odporcovia sú zase presvedčení o tom, že proti COVID-19 je... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


1 - Jedinci bez predchádzajúcej liečby SARS-CoV-2, ktorí dostali dvojdávkový režim vakcíny BioNTech/Pfizer mRNA BNT162b2

2 - predtým infikovaní jedinci, ktorí neboli očkovaní

3 - predtým infikovaní a jednou dávkou očkovaní jedinci

„Použili sa tri viacrozmerné logistické regresné modely. Vo všetkých modeloch sa hodnotili štyri výsledky: infekciu SARS-CoV-2, symptomatické ochorenie, hospitalizáciu súvisiacu s COVID-19 a smrť. Obdobie sledovania sa uskutočnilo od 1. júna do 14. augusta 2021, keď bol v Izraeli dominantný variant Delta,“ vysvetľuje skúsený lekár.

Doktor Piják varuje: Medzi vakcinovanými pribúdajú nielen infikovaní, ale aj mŕtvi
O skutočnosti, že vakcinácia proti COVID-19 nie je to, čo sa od nej očakávalo, by asi najlepšie mohli hovoriť v Izraeli. Ľudia tam už dostávajú aj tretie dávky. Čuduj sa svete i títo „odvážlivci“ chorejú ďalej. Ba končia aj v... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Očkované osoby mali 13,06-násobne zvýšené riziko infekcie variantom Delta

A aké sa teda dosiahli výsledky? „Očkované osoby mali 13,06-násobné (95% IS, 8,08 až 21,11) zvýšené riziko prelomovej infekcie variantom Delta v porovnaní s predtým infikovanými, keď k prvej udalosti (infekcii alebo očkovaniu) došlo v priebehu januára. a februára 2021. Zvýšené riziko bolo významné ( P<0,001) aj pre symptomatické ochorenia,“ konštatuje Piják a dodáva, že keď sa umožnilo, aby sa infekcia vyskytla kedykoľvek pred očkovaním (od marca 2020 do februára 2021), boli preukázané dôkazy o oslabení prirodzenej imunity, hoci naivní očkovaní na SARS-CoV-2 mali 5,96-násobok (95% IS, 4,85 až 7,33) zvýšené riziko prelomovej infekcie a 7,13-násobné (95% IS, 5,51 až 9,21) zvýšené riziko symptomatického ochorenia.



„Vakcinovaní jedinci bez predchádzajúcej liečby SARS-CoV-2 mali tiež vyššie riziko hospitalizácií súvisiacich s ochorením COVID-19 v porovnaní s tými, ktoré boli predtým infikované,“ pridáva doktor Piják, podľa ktorého táto štúdia preukázala, že prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciou, symptomatickým ochorením a hospitalizáciou spôsobenou variantom Delta SARS-CoV-2 v porovnaní s imunitou vyvolanou dvojdávkovou vakcínou BNT162b2. „Jedinci, ktorí boli predtým infikovaní SARS-CoV-2, a ktorým bola podaná jedna dávka vakcíny, získali dodatočnú ochranu proti variantu Delta,“ vysvetľuje ďalej doktor Michal Piják.

Mesík a Piják píšu Hegerovi otvorený list: Štyri účinné opatrenia a nulové náklady!
Vláda a jej „odborníci“ na Covid a proticovidové opatrenia, spoločne s médiami, už strašia verejnosť s tým, čo príde na jeseň, po návrate ľudí z dovoleniek, respektíve po návšteve pápeža. Divné ale však je, že tam môžu ísť iba zaočkovaní! Zrejme s... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik