Prečo sa pustili národniari do Pellegriniho? Dôvodom je TOTO, čo zaznelo na tlačovke
28 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

O stratifikácii nemocníc, respektíve o zmenách v ich koncepcii sa už dlhšie hovorilo a hovorí v súvislosti so snahou pomôcť pozdvihnúť naše zdravotníctvo. Uvažovalo sa o nej nielen za predchádzajúcej vlády Petra Pellegriniho, ale vážne sa ňou zaoberá aj terajší šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský.


V predchádzajúcej vláde sa o stratifikáciu najviac zasadzovala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, ktorú to napokon stálo stoličku. Je preto zvláštne, že sa práve šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini angažuje proti „zrušeniu“ nemocnice v Liptovskom Mikuláši. A práve túto jeho angažovanosť sa v statuse podujala skritizovať Slovenská národná strana.
Pravda je taká, že kvôli Kalavskej a stratifikácii skoro padla vláda

„SNS protestuje proti dnešným klamstvám Pellegriniho na tlačovej konferencii v Liptovskom Mikuláši. Nemocnicu v Liptovskom Mikuláši, a aj iných mestách, ohrozoval sám Pellegrini,“ píšu v úvode statusu národniari. Reagujú tak na tlačovku predsedu strany Hlas-SD na tlačovke v Liptovskom Mikuláši, kde hovoril, že nedovolí zrušenie miestnej nemocnice. Národniari vyzývajú Petra Pellegriniho, aby neklamal, pretože jeho zámer s Kalavskou bol taký istý.



„V roku 2019 ste to práve Vy navrhovali s ministerkou Kalavskou tak, ako to robí Lengvarský. Pamätáme si aj to trápne fotenie plesní v nemocniciach?“ dodáva SNS a pripája aj dva linky na články plánovanej stratifikácii tak, ako si ju predstavovala Kalavská aj s podporou Pellegriniho. „Prečo opätovne zavádzate klamstvami verejnosť?“ pýtajú sa Pellegriniho národniari. „Pravda je taká, že skoro kvôli Kalavskej a stratifikácii padla vláda. Dnes drzo s ľuďmi ako Raši rozprávate o opaku.

Keby sme my v SNS a niektorí členovia strany Smer-SD nepovstali, tak by nemocnica v Liptovskom Mikuláši nebola v dnešnej podobe,“ pripomínajú národniari šéfovi Hlasu-SD. „Je to až smiešne, ako sa hlásite ku všetkému dobrému čo bolo a zlo hádžete na svoju materskú stranu Smer–SD alebo Roberta Fica,“ konštatujú predstavitelia SNS na záver svojho statusu.

"Mrzí ma, že nevieme nájsť podporu pre stratifikáciu v klube Smeru", tvrdí Pellegrini
Reforma nemocníc, takzvaná stratifikácia, stále nemá podporu v poslaneckom klube Smeru-SD. Povedal to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pred stredajším rokovaním vlády s tým, že ho tento postoj mrzí. Dodal, že s ministerkou zdravotníctva Andreou... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | TASR