Na internete sa objavila kópia trestného stíhania na Kovaříka. Čo sa v ňom píše?
28 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič
Na sociálnych sieťach sa objavila kópia uznesenia o začatí trestného stíhania na prezidenta policajného zboru Petra Kovaříka. Fotokópiu listiny uverejnil na Facebooku profil Blog investigatívnej žurnalistiky.

V uznesení sa píše, že Kovařík sa mal dopustiť trestného činu zneužívania právomocí verejnéího činiteľa. Prokurátor krajskej prokuratúry Bratislava Kovaříka obvinil, že svojim osobným zásahom poskytol stíhaným páchateľom nenáležitú výhodu.

Kovařík mal podľa tohto uznesenia svojim pokynom ako riadiacim aktom bez právne relevantného dôvodu okamžite ukončiť činnosť určených policajtov pri zadržiavaní obvinených Petra Petrova (alias Tiger) a Mateja Zemana (alias Zemáka alebo Bandurku). Hlavnou svedkyňou v tomto procese proti Kovaříkovi bude vedúca špecializovaného inšpekčnej služby polície Diana Santusová, ktorá velila zásahu na zadržanie spomínaných obvinených osôb..

Blaha ostro: Takto sa hlava štátu nespráva. Takto sa správa hlava mafie.
Kauza podaného trestného oznámenia na policajného prezidenta Petra Kovaříka už dorazila aj do prezidentského pláca. Vyjadrila sa k nej i Zuzana Čaputová, no spôsobom, ktorý doslova pobúril podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. Takúto predajnú a... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik