Lipták: Donucovaním k sťaženému dýchaniu v rúšku ide o podozrenie na mučenie a na neľudské zaobchádzanie
28 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kontroverzný doktor Peter Lipták je nielen proti očkovaniu, ale bol aj proti hromadnému celoplošnému testovaniu a tiež noseniu rúšok. Ako lekár z praxe pri ich neodporúčaní zrejme vie, o čom hovorí.


Peter Lipták už na potvrdenie svojich odmietavých stanovísk na očkovanie experimentálnymi vakcínami uviedol niekoľko stanovísk uznávaných svetových lekárskych a vedeckých kapacít. Rovnako tak povedal svoje argumenty proti hromadnému testovaniu. Teraz v statuse vysvetľuje, prečo je proti noseniu rúšok.
Rúško sťažuje dýchanie, ba aj dusí a my potrebujeme vdychovať kyslík, aby sme prežili

„Rúška sťažujú dýchanie. O tom v zahraničí píšu a hovoria mnohí odborníci,“ opiera sa v úvode statusu Lipták opäť o skúsenosti lekárov a vedcov spoza hraníc Slovenska. „Naši odborníci o tom nechcú počuť. A predsa netreba veľa. Každý z nás, kto už mal na tvári rúško, to spoznal na vlastnej koži. Rúško sťažuje dýchanie. Ba aj dusí,“ vysvetľuje Lipták, podľa ktorého toho vieme všetci, a k tomu dodáva: „Potrebujeme vdychovať kyslík, aby sme prežili.“



Slovami práva, donucovaním k sťaženému dýchaniu v rúšku ide podľa doktora Liptáka prinajmenšom o podozrenie na mučenie a na neľudské zaobchádzanie. „Alebo aj o podozrenie z trestnej činnosti toho, kto bez rozmyslu iných núti používať rúško bez ohľadu na všetky ostatné okolnosti. Dokonca môže ísť aj o dokonaný trestný čin,“ konštatuje na samý záver statusu lekár Peter Lipták.

Lipták: Na niečo, čo nevieme diagnostikovať, boli vyvinuté experimentálne látky a skúšajú ich na ľuďoch
Spása menom vakcína mala zachrániť svet od zákerného koronavírusu. Mala, lenže akosi to nefunguje. Poukazujú na to mnohí odborníci, vedci aj lekári. Niektorí sa síce pokúšali nákazu liečiť, no vlády ich v tom blokovali. Spásou mali byť totiž –... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik