Kollár nás zase oklamal. Dvadsať Korčokových migrantov zastavil až Taliban
28 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Boris Kollár zase oklamal ľudí. Dvadsať Korčokových migrantov z Afganistanu nezastavilo sľúbené veto predsedu Sme rodina. Ich presun na Slovensko zastavil až Taliban. Inak by tu už boli.


Minister Korčok včera večer oznámil, že v piatok popoludní sa mu po diplomatickej línii podarilo zabezpečiť 20 miest v nórskom evakuačnom lietadle pre Afgancov, ktorí mali byť dopravení na Slovensko. S poľutovaním však následne doplnil, že tento presun znemožnil Taliban. Nebyť Talibanu, už ich tu máme.
Žiadne veto, ale ďalšie klamstvo Borisa Kollára

Minulý týždeň premiér Heger
To mu poradil Orlovský? Slovensko poskytne azyl desiatim Afgancom, vyhlásil Heger
16 | 08 | 2021 | Peter Sulek
, že sa rozhodol udeliť azyl desiatim Afgancom. Na tento výrok zareagoval predseda Sme rodina Boris Kollár, keď oznámil, že desať je maximálny počet, s ktorým bude súhlasiť a akúkoľvek snahu o ďalšie navýšenie počtu bude v koalícii vetovať.

Od tohto výroku prešlo len niekoľko dní a už neplatí. Včera totiž minister zahraničia Ivan Korčok oznámil, že Taliban zastavil presun Afgancov, ktorí mali namierené na Slovensko. Ak by ich Taliban nezastavil, nachádzali by sa už na území SR a žiadali o azyl, ktorý by im bol takmer s istotou udelený. Taký je plán a šéf migračného úradu Orlovský tvrdo pracuje na jeho splnení.

Kollár žiadne veto nepoužil. Ide teda o jeho ďalšie klamstvo vo veľmi dôležitej veci a vo veľmi krátkej dobe. Určite majú všetci ešte v živej pamäti, keď Kollár minulý mesiac sľuboval ľuďom, že nikdy nepodporí zákon, ktorý bude diskriminovať nezaočkovaných. Ľudí oklamali, zákon nakoniec s kozmetickými zmenami, ale s rovnakou podstatou, schválili.

Na Slovensko sa chce dostať 250 Afgancov. Potvrdil Korčok a pozval ďalších
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok potvrdil, že na Slovensko sa chce dostať 250 Afgancov. Korčok zároveň poskytol návod pre ďalších, ako zneužiť dieru v systéme a získať azyl v SR. Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Promigračný šéf migračného úradu

A to nie je všetko. V januári tohto roka sa stal šéfom slovenského migračného úradu Ján Orlovský. Ide o bývalého šéfa Sorošovej liberálnej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnosti, ktorá roky na Slovensku ovplyvňuje politické dianie aj za peniaze získané zo zahraničných zdrojov. V novej funkcii čakal na svoju príležitosť. Tá so situáciou v Afganistane prišla a Orlovský sa ju chystá využiť naplno.

Voči novému šéfovi migračného úradu sa ešte na začiatku roka Boris Kollár ohradil a aj vtedy dal prísľub, že vzniknutú situáciu nenechá len tak a bude ju riešiť. Kollár mal v roku 2016 s Orlovským dokonca konflikt ohľadne LGBT agendy a islamu a Orlovského nazval zahraničným agentom.

Kollár nazval Orlovského zahraničným agentom. zdroj: Faceboook


Dnes s ním zjavne problém nemá a tichučko ho necháva zotrvať na čele inštitúcie s kompetenciami, ktoré Slováci vnímajú veľmi citlivo. Je to ďalšie Kollárove klamstvo.

Kollár: Nedovolím prijať viac ako 10 Afgáncov
Kollár zareagoval na vyhlásenie rakúskeho premiéra Kurza, ktorý odmieta prijať afganských utečencov po americkom debakli v Afganistane. Potom ako Taliban šokujúco v priebehu niekoľkých dní obsadil afgánske územie , čelia USA a krajiny NATO,... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Ivan Mihale