Zastavme korupciu: Ak Kovařík urobil chybu, musí niesť zodpovednosť
27 | 08 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Ak súčasný policajný prezident Peter Kovařík urobil chybu, musí niesť zodpovednosť. Pre TASR to uviedla riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková v reakcii na vznesené obvinenie. „V tomto prípade platí 'padni komu padni'. Sila demokracie sa ukáže vtedy, ak aj ľudia vo vysokých funkciách sú vyšetrovaní," zdôraznila.


Nadácia je v hodnotení obvinenia opatrná. „Vnímame súčasné spory v silových zložkách, do ktorých presakuje politika. Aj preto už dlhodobo presadzujeme nezávislé vyšetrovacie orgány, napríklad inšpekciu," dodala Petková.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť.

JUDr. Laššáková: Na Kovaříka platí prezumpcia neviny. Generál Lučanský takúto možnosť nemal
Právnička Judita Laššáková v najnovšom príspevku na sociálnej sieti reaguje na obvinenie Petra Kovaříka. Tvrdí, že naša vlasť sa nám rozkladá pred očami a trest za pochybenia by nemal byť neprimeraný. "Taký krutý trest, aký „dostal“ Milan Lučanský,... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová