Švajčiarski podnikatelia idú príkladom v boji proti covid pasom. Takto sa to robí!
27 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Zaujímavá a inšpiratívna myšlienka zo Švajčiarska! Približne 3000 rôznych podnikov a prevádzok sa zapísalo na platformu, ktorá združuje všetky zariadenia, ktoré nebudú nikdy požadovať covid pas. Aj napriek tomu, že toto opatrenie ešte v krajine nie je v platnosti.



Vítajú každého bez rozdielu

Francúzsky portál Planetes360 informuje o pozoruhodnom nápade zo Švajčiarska. Zubné ambulancie, kaderníctva, obchody a rôzne iné podniky bojujú za spoločnú vec a odmietajú podriadiť svoje podnikanie covid pasom. Na zriadenú stránku s názvom animap.ch sa môže zadarmo zapísať akýkoľvek podnik s tým, že sa zaväzuje, že uvíta každého zákazníka, očkovaného či nie. Platforma je zatiaľ populárnejšia v nemeckej časti krajiny.

Štubniak: IT-čkári, pomôžte! Spravte aplikáciu na identifikáciu „apartheidových“ prevádzok
Na Slovensko sa v tichosti vkráda apartheid. Nie však na základe farby pleti, ale očkovania. Tí, ktorí si nechali pichnúť experimentálnu vakcínu, sú dobrí, ostatní sú zlí. A to napriek tomu, že skúsenosti zo sveta ukazujú, že tí, ktorí sa rozhodli... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Odvaha či len zdravý rozum?

Zubná ambulancia v Beaumont v Lausanne vysvetľuje, prečo zaujala tento postoj: "Pacienti často neprichádzali v obave, že ich neošetríme kvôli tomu, že nie sú zaočkovaní. Nejeden zubný lekár pristúpil k takémuto opatreniu. Čo je prinajmenšom šokujúce, keďže podľa zákona má lekár ošetriť každého pacienta", dodáva zubný lekár Florent Fouquet. Na stránku sa pred mesiacom zaregistroval aj majiteľ obchodu s klavírmi Frank Bühler, ktorý priznáva, že "mu to prihodilo pár nových zákazníkov". Aj keď jeho cieľom to určite nebolo.

Našla by sa odvaha na podobnú iniciatívu aj na Slovensku? Či len budeme aj teraz ticho a slepo sledovať choré a obmedzujúce nariadenia?

Covid pas ruinuje francúzske reštaurácie. Podniky sú prázdne, ľudia radšej obedujú na lavičke v parku
11 | 08 | 2021 | Diana Zaťková