Šokujúci zvrat: Pre Kičuru musela dôjsť na súdne pojednávanie záchranka!
27 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Na krku má mnoho obvinení. Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Kajetán Kičura bol dnes prítomný na súdnom pojednávaní, kde sa rozhodovalo o jeho osude. Proces narušil nečakaný zvrat - príchod záchrannej služby. Sudca však o Kičurovom osude rozhodol, informuje Pluska.

Úrad verejného obstarávania (ÚVO) udelil SŠHR pokutu vo výške 70-tisíc eur. Týkala sa nedodržania transparentnosti pri nákupe zdravotníckych pomôcok. Pre Kičuru si došla Národná kriminálna agentúra (NAKA) aj v spojitosti s korupciou. „NAKA v rámci akcie Rezervy od rána vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia SŠHR,“ informovala polícia na Facebooku pre časom.

Bývalý šéf SŠHR má na krku mnoho závažných obvinení. Okrem úplatku vo výške 220-tisíc eur, ktorý mal prijať od podnikateľa Miroslava Solavu, má na krku aj prípad možnej korupcie pri nákupe uvoľňovacích tankov. Kičura bol obvinený aj z nakúpu zdravotníckeho materiálu pod cenu.

Kajetán Kičura zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť
Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán K. zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | tasr

Šok na súde

Súdne pojednávanie prebiehalo celkom klasicky. Po približne hodine však obvinenému Kičurovi došlo nevoľno. Zasahovať musela aj záchranná služba. Sudca však verdikt vyslovil. Obvinený zostáva vo väzbe.

„Dnešné pojednávanie sa týkalo právnej otázky, podľa akého zákona sa posudzuje dĺžka väzby môjho klienta. Sudca pre prípravné konanie rozhodol tak, že sa posudzuje podľa odseku 9, teda dĺžka väzby nie je 5 mesiacov. To znamená, že môj klient ostáva vo väzbe,“ uviedol Kičurov právnik Rastislav Palovič.

Policajný prezident obvinenie odmieta. Mikulec ho akceptuje. Čo mu iné ostáva?
Policajný prezident obvinenie odmieta, namieta zaujatosť prokurátorov. Minister vnútra Mikulec akceptuje postup Krajskej prokuratúry v Bratislave. S Kovaříkom sa však nemieni lúčiť. "Rozhodnutie o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby policajta... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková