Ministerstvo spravodlivosti USA by malo trestne stíhať doktora Fauciho za jeho klamstvá, tvrdí americký senátor Rand Paul
27 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Republikánsky senátor Rand Paul oficiálne odkázal doktora Anthonyho Fauciho na generálneho prokurátora ministerstva spravodlivosti Merricka Garlanda v nádeji, že začne trestné stíhanie vo veci, či odborník klamal pod prísahou Kongresu, informuje portál Sky News.


Podľa denníka Washington Examiner senátor Paul napísal ministerstvu spravodlivosti minulý týždeň.

"Píšem, aby som vyzval americké ministerstvo spravodlivosti, aby začalo vyšetrovanie svedectiev, ktoré pred americkým senátnym výborom pre zdravie, vzdelávanie, prácu a dôchodok predložil Dr. Anthony Fauci, riaditeľ Národného ústavu pre alergiu a infekčné choroby,“ napísal.

Minulý týždeň senátor Paul skúmal, či Národný ústav zdravia financuje výskum na virologickom inštitúte vo Wu-chane. Laboratórny výskum je hlavnou teóriou vzniku koronavírusu, pretože ide o lekársky postup „zmeny organizmu alebo choroby spôsobom, ktorý zvyšuje patogenézu, prenosnosť alebo rozsah hostiteľa“.

Doktor Fauci to dôrazne odmietol a povedal Kongresu, že žiadne finančné prostriedky, ktoré má pod dohľadom, nešli na takýto výskum.

Lukašenkovu rezidenciu v Minsku na Google Maps označili ako "panstvo diktátora"
Rezidencia Alexandra Lukašenka v Minsku bola v pondelok na online platforme Google Maps istý čas označená ako "panstvo diktátora". Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Senátor Paul však odmietol jeho vyhlásenie. Ďalej vyhlásil, že by ho malo ministerstvo spravodlivosti vyšetrovať kvôli obvineniu z klamstva Kongresu.

"Ak tento vírus pochádza z laboratória a je zrejmé, že financuje nebezpečný výskum, je s ním spojená morálna zodpovednosť," uviedol senátor Paul pre Fox News.

"Putin nepotrebuje ďalší hlavybôľ," hovorí Lukašenko o spojení s Ruskom a sľubuje, že čoskoro odstúpi
Hovoriť o tom, že Bielorusko, bývalá sovietska republika, bude úplne absorbovaná Ruskom, je predčasné, uviedol prezident Alexander Lukašenko. Podľa neho môže mať Bielorusko s Ruskom blízky vzťah aj bez takéhoto zásadného kroku, píše portál... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Diana Zaťková