Mesík a Piják píšu Hegerovi otvorený list: Štyri účinné opatrenia a nulové náklady!
27 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vláda a jej „odborníci“ na Covid a proticovidové opatrenia, spoločne s médiami, už strašia verejnosť s tým, čo príde na jeseň, po návrate ľudí z dovoleniek, respektíve po návšteve pápeža. Divné ale však je, že tam môžu ísť iba zaočkovaní! Zrejme s to však hodí na tých, ktorí boli za ním v Budapešti, kde mohli ísť aj „občania druhej kategórie“, teda nezaočkovaní.


Kým sa Slovensko a mnohí jeho doktori pripravujú ďalšie na jesenné „covidové šialenstvo“ v nemocniciach, lekári Juraj Mesík a Michal Piják premiérovi radia, ako sa tomu vyhnúť. Vyštudovaný lekár a analytik Juraj Mesík zverejnil v statuse otvorený list, ktorý adresovali Eduardovi Hegerovi a v ňom štyri body, ktoré by mali prispieť k odvráteniu avizovaným potenciálne katastrofickým následkom ďalšej vlny epidémie.
Štyri účinné opatrenia s prakticky nulovými rizikami pre obyvateľov

Podľa Mesíka 26. augusta uplynulo presne 10 mesiacov od uverejnenia tragického dokumentu „Terapeutický manažment pacientov s COVID – 19“, a preto sa s kolegom doktorom Michalom Pijákom obrátili spoločným otvoreným listom na premiéra Eduarda Hegera.

„Vzhľadom na očakávané výrazné zhoršenie epidemickej situácie na Slovensku po nadchádzajúcich masových zhromaždeniach pri príležitosti návštevy pápeža Františka na Slovensku a s blížiacim sa nástupom jesene, sa na Vás obraciame priloženým otvoreným listom, ktorý obsahuje návrh na štyri účinné opatrenia s prakticky nulovými rizikami pre obyvateľov Slovenska a s nulovými nákladmi pre štátny rozpočet Slovenskej republiky,“ píše sa v úvode listu premiérovi, ktorému tiež navrhujú, že v prípade záujmu o podrobnejšiu argumentáciu sa s ním radi osobne stretnú.

Vyššie hladiny vitamínu D u človeka majú výrazný ochranný účinok pred Covidom, konštatuje Mesík
Vyštudovaný lekár, ale aj analytik globálnych rizík Juraj Mesík je nielen veľkým zástancom lieku Ivermectin proti COVID-19, ale i odporcom očkovania experimentálnymi vakcínami. Jeho názory mnohým „nevoňajú“ napriek tomu, že sa opiera o vedecké... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Presne pred 10 mesiacmi vláda Slovenskej republiky uverejnila dokument „Terapeutický manažment pacientov s COVID-19“ ktorým prikázala našim ambulantným lekárom neliečiť pacientov s covidom a do dusiacich sa potom v nemocniciach pichať neúčinný liek remdesivir s cenou cez 2100 eur. Následky tohto rozhodnutia boli a sú katastrofálne. Po oficiálne viac ako 12 500 obetiach COVID-19 (...) sú septembrové masové podujatia ďalší mimoriadne riskantný krok, ktorý môže stáť životy tisíce občanov a spôsobiť ďalšiu vlnu ekonomickej devastácie Slovenska,“ píše dvojica lekárov v úvode otvoreného listu.

Doktor Piják: Ivermectín má vynikajúcu účinnosť, kým u vakcín nebola ich účinnosť dostatočne vyhodnotená
Byť či nebyť? Túto hamletovskú otázku by sme v súčasnosti mohli položiť aj takto: Liečiť či očkovať? Mnohí svetovo uznávaní vedci a lekári sa prikláňajú skôr k myšlienke liečiť. Ich odporcovia sú zase presvedčení o tom, že proti COVID-19 je... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Návrhy Mesíka a Pijáka majú nulové náklady z prostriedkov štátneho rozpočtu

Mesík s Pijákom tiež konštatujú fakt, že nikde na svete nedosiahla masová vakcinácia deklarovaný cieľ kolektívnej imunity a očkovaní ľudia sú rovnakými šíriteľmi koronavírusu, ako neočkovaní. „Vzhľadom na vyššie uvedené riziko, do ktorého ako premiér vediete občanov Slovenskej republiky, Vás žiadame o urýchlené uskutočnenie týchto jednoduchých a lacných opatrení na odvrátenie najhoršieho scenára vývoja epidémie na jeseň a v zime 2021/2022. Na rozdiel od desiatok miliónov eur, ktoré Vaša vláda minula na vakcinačnú lotériu a marketingovú kampaň v masmédiách, majú naše návrhy nulové náklady z prostriedkov štátneho rozpočtu,“ píšu obaja lekári, ktorí vzápätí pripájajú aj štyri nimi navrhované opatrenia:



  1. Bezodkladné zavedenie programu sezónnej (september až marec) fortifikácie potravín vitamínom D podľa fínskych noriem.

  2. Zabezpečenie sledovania hladín sérového vitamínu D u všetkých občanov nad 60 rokov a u všetkých ľudí s obezitou, cukrovkou a ďalšími rizikovými faktormi pre Covid.

  3. Bezodkladné zabezpečenie dostupnosti a dostatočných zásob calcifediolu, alfakalcidolu a prípadne iných rýchlo účinných foriem vitamínu D v lekárňach na Slovensku.

  4. Umožnenie voľného predaja liečiva ivermektín v slovenských lekárňach bez lekárskeho predpisu.


Na záver listu Mesík s Pijákom konštatujú, že plná zodpovednosť za ďalší vývoj na Slovensku v nasledujúcich mesiacoch leží výlučne na pleciach premiéra a politikov, nie na pleciach radcov, ktorých rady priviedli Slovensko do katastrofy roku 2020/2021.

Mesík: Účinnosť ivermectinu v terapii včasných aj neskorších fáz COVID-19 potvrdzujú medicínske autority svetovej váhy
Juraj Mesík v statuse uvádza, že ešte 12. apríla poslal ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému list, na ktorý doteraz nedostal žiadnu odpoveď. A vraj ju od neho v podstate ani nečakal. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik