Komentátor Zorán Ardamica: "Debilizovanie Matovičom, ako norma!"
27 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ak Igor Matovič neposkytne čo najskôr lekársku správu o mentálnych schopnostiach Mičovského, pričom nepredpokladám jeho existenciu, môže byť zažalovaný.  Ak lekársku správu má, núka sa otázka, či sa k lekárskym záznamom inej osoby dostal zákonným spôsobom a či zákonným spôsobom zverejnil diagnózu súkromnej osoby. " Zorán Ardamica


Aktuálne celospoločenské a politické dianie na Slovensku je zaujímavé aj pre maďarskú komunitu. Na portály Paraméter bol nedávno zverejnený názorový článok, autorom ktorého je Zorán Ardamica. A má názov "Debilizovanie Matovičom, ako norma!"

"Prečo sa bývalý premiér, ktorý je dnes z nejakého dôvodu ministrom financií stal ministrom financií vieme...Kvôli svojej nedokonalosti. Hovoril a robil hlúposti, ktoré mali dôsledky," píše Ardamica.
"Ako minister financií doposiaľ príliš toho nepokazil, ale po jeho práci zatiaľ skutočne nie je vidieť žiadne výsledky.  Vlastne, áno! Škandál okolo očkovacej lotérie. Pretože ani tú nedokázal pripraviť bez chýb. Pravidlá boli počas chodu zmenené, osoba, utrpela morálnu ujmu a vec sa ešte stále nevyriešila," konštatuje komentátor.

Kollár pod tlakom Smeru zvolal mimoriadne schôdze. Bude sa odvolávať Mikulec aj riešiť cena energií
26 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Na lopaty hlúpostí priložil Matovič ďalšiu

Matovič podľa Ardamicu na lopaty hlúpostí priložil ďalšiu lopatu hlúposti, keď uviedol, že účelom lotérie je odmeniť očkovaného a nie motivovať neočkovaného.

"Keby som bol právnik, reagoval by som hneď, pretože v demokratickej spoločnosti môže byť odmeňovanie spravodlivé iba v tom prípade, ak je odmenený každý zaočkovaný. Vyplýva to aj zo zásady rovnakého zaobchádzania. Teda malo by vyplývať. Ale, nie som právnik," vysvetľuje Ardamica.
Debilizovanie Matovičom, alebo kýmkoľvek v jeho pozícii pácha obrovské škody v spoločnosti

"Ale, nemusím mať právnické vzdelanie, aby som vedel, že vyjadrovanie sa Igora Matoviča, alebo akejkoľvek inej osoby na jeho pozícii vie napáchať obrovské škody v spoločnosti tým, ak jedného zo svojich bývalých ministrov, pred bránami ministerstva kultúry, v prítomnosti televízneho štábu nazve debilom!" Vysvetľuje Ardamica.

"Dôvodom je, že takáto verbálna agresia sa pomaly stáva normou a je schopná vyvolať ďalšie druhy agresie. Členovia vlády by nemali prilievať olej do ohňa, ktorý rozdeľuje národ, alebo krajiny," myslí si komentátor.

Šokujúci zvrat: Pre Kičuru musela dôjsť na súdne pojednávanie záchranka!
27 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Matovič by sa mal ospravedlniť verejnosti

Ardamica v názorovom príspevku nechce rozoberať rezignáciu Mičovského a či je spochybniteľná. Mičovského vníma ako človeka, ktorý nepôjde, alebo sa nepresťahuje na inú politickú stoličku za sprievodu medzi politikmi obľúbeného hnevu a politického prevratu. "Iba tak, zo cti." konštatuje Ardamica.

Matovič by sa podľa neho mal verejnosti minimálne ospravedlniť. Inak nie je nikým iným, ako sú jeho politickí oponenti, známi svojou pouličnou agresivitou a silami, ktorých občas aj súd odsúdi.

"Na ulici a v krčme ktokoľvek môže povedať, že XY je debil. Ale aj tam iba vtedy, ak má na to patričný dôvod a vie to aj dokázať. V opačnom prípade sa dopúšťa ohovárania, alebo niečoho podobného, v zákone sú na to rôzne definície. Prinajmenšom porušenia pravidiel, alebo v horšom prípade nezákonnosti. A ak ho nahlásia, bude potrestaní," dodáva  závere Ardamica.

Pellegrini reaguje na obvinenie policajného prezidenta! Spomína aj Lipšica.
Šéf Hlasu-SD v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá. „Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik