Draxler a Taraba reagujú na Kovaříka. Vojna policajtov, vojna prokurátorov
27 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Podanie trestného oznámenia na policajného prezidenta Petra Kovaříka bratislavskou Krajskou prokuratúrou šokovalo Slovensko. On síce tvrdí, že nič nespáchal, ba podal voči tomu aj námietku a sťažnosť no opozícia, ale i pospolitý ľud, je iného názoru.


Zneužitie právomocí verejného činiteľa, tak znie trestné oznámenie na Petra Kovaříka, ktorý mal zmariť zásah pri zadržiavaní obvinených Mateja Zemana a Petra Petrova. Prirodzene, opoziční politici v tom majú jasno a Kovařík, podľa nich, patrí za mreže. Svoj názor na dianie okolo policajného prezidenta vyjadrili v statusoch exminister školstva Juraj Draxler a nezaradený poslanec Tomáš Taraba.
Vojna policajtov, vojna prokurátorov. Takéto manévre nemalo ani Taliansko

„Krajská prokuratúra obvinila policajného prezidenta zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, pre prekazenie zásahu inšpekcie proti skupine, ktorá mala policajtom z NAKA dodávať falošné svedectvá,“ píše hneď v úvode Draxler a dodáva, že pre neho to nie je nič prekvapivého, lebo už deň predtým spomínal, že toto už bude len ďalej pokračovať.

„Vojna policajtov, vojna prokurátorov. Takéto manévre nemalo ani Taliansko počas bájnej akcie Čisté ruky. A to tam fungovala (a funguje) reálna mafia, nie to, čo je mafia dnes v podaní kaviarenských novinárov,“ pridáva exminister, podľa ktorého tam politická korupcia mala také rozmery, že slovenská politika sú oproti tomu detské jasle.



„A vrážd tam vtedy, keď niečo nefungovalo (padla nejaká finančná schéma, prevalil sa nejaký škandál napríklad v zbrojnom obchode, a pod.) bývalo vcelku dosť. Faktom je, že zásah do prebiehajúcej akcie priamo od policajného prezidenta, to bolo silne nezvyčajné. A potom takáto silná reakcia krajskej prokuratúry,“ konštatuje Draxler, ktorý na samý záver dodáva: „Pre štát, pre dôveru občanov, sú tieto vojny dlhodobo naozaj veľmi škodlivé. Uvidíme, ako to celé dopadne. Ale myslím si, že tie vojny prerušia až voľby (aj to je otázne). Otázka, kedy tie voľby budú a ako dopadnú.“



Svojou troškou prispel aj nezaradený poslanec parlamentu Tomáš Taraba, ktorý sa k celému vyjadril tak „neslano-nemastno“. „Počkajme si na status Veroniky Remišovej ako to teraz vidí, že vláda očisty dala Slovensku trestne stíhaného policajného prezidenta, čo mal zmariť spravodlivosť. Oceňujem, že Kovaříkovi neprišli vykopnúť dvere a nehulákali so samopalmi pred malými deťmi, ako to bola prax za jeho „úradovania“,“ napísal v kratučkom statuse Taraba.

Pellegrini reaguje na obvinenie policajného prezidenta! Spomína aj Lipšica.
Šéf Hlasu-SD v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá. „Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik