Analytici z Dát bez pátosu kritizujú pravidlá pri otváraní škôl
27 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Analytici z Dát bez pátosu ostro kritizujú opatrenia súvisiace s otváraní škôl. Tvrdia, že ani návšteva pápeža na Slovensku situáciu nezlepší, páve naopak, informuje eReport.


Podľa analytikov z Dát bez pátosu by sa nemal brať ohľad iba na počet infikovaných, ale aj počet hospitalizovaných. „O týždeň začne školský rok. Veľmi, veľmi nás ruší pravidlo: Pri zistení 1 pozitívneho dieťaťa ide na 14 dní do karantény celá trieda,“ zdôraznili analytici.

Podľa nich by mal minister školstva Branislav Gröhling prehodnotiť pravidlá týkajúce sa žiakov. „Ak by sme boli bývali takto riadili chrípkové epidémie každú zimu, tak by z vášho siedmaka bol dnes piatak a vaša maturantka by bola dnes len druháčka,“ krútia hlavou.

Gröhling konečne povedal, ako budú fungovať školy. Sekundovala mu fanatička Prokopová
Minister školstva mal konečne v druhej polovici augusta tlačovú konferenciu, na ktorú čakajú rodičia, deti aj zamestnanci škôl. Niektorými informáciami prekvapil. Čo však neprekvapilo, bola prítomnosť „hlavnej fanatičky“ MUDr. Prokopovej, ktorá... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Petra Demková


Každý deň v škole sa ráta

Dáta bez pátosu tiež predpokladajú, že aj očakávaná návšteva pápeža na Slovensku zamieša karty v počte infikovaných žiakov. „Každé pozitívne dieťa stiahne so sebou 20 spolužiakov na 2 týždne domov. Napríklad za posledných 14 dní bolo 200 detí pozitívnych. To by bolo v maxime 200 tried. Ale v septembri po pápežovi budeme mať 200 detí denne pozitívnych. Preto si myslíme, že v karanténe budú tisíce tried. Škoda. Každý deň v škole sa ráta,“ uzavreli analytici.

Chce ministerstvo zdravotníctva umlčať nepohodlných odborníkov?
A je to tu! Chcú umlčať nepohodlných odborníkov, ktorí otvorene hovoria o chybách a omyloch? Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo na sociálnej sieti informáciu, že podáva sťažnosť Slovenskej lekárskej komore na konanie jej člena, lekára Petra... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová