V Košiciach zostalo visieť 75 vycvičených pilotov z Afganistanu!
26 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Je ťažké predpovedať bezpečnostné riziko terorizmu na Slovensku. Do hláv Afgancov, ktorí zostali v Košiciach, nikto nevidí.


V Košiciach sa zastavil výcvik pilotov z Afganistanu. Informáciu o tom priniesol Nový Čas. Obyvatelia Košíc, najmä mestskej časti Barca, si pochvaľujú, že konečne skončil hluk.

Afgancov trénujú prevažne bývalí príslušníci z Vojenskej leteckej akadémie GRMŠ v Košiciach, ktorú zrušila v roku 2004 Dzurindova vláda. Výcvik prebieha na hlučných Black Hawkoch v Slovak Training Academy (STA). Keďže Taliban bleskurýchle prevzal moc v Afganistane, tak zostáva otázne, čo s výcvikom pilotov a čo s nimi. 
Tréningové centrum odmieta poskytovať informácie

Momentálne ich má prevážať bezpečnostná služba za najprísnejších opatrení. Kukly na hlavách sú jedným z nich. Údajne sú ubytovaní v hoteli. Jeden afgansky pilot mal dokonca utiecť. Hovorca leteckej akadémie nechcel bližšie komentovať tento útek. Pre médiá poskytol len strohé informácie a jeho informačné embargo malo súvisieť s vnútroštátnymi a nadnárodnými zmluvami, ktorými je akadémia viazaná mlčanlivosťou. 

Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa: „Prebiehajú rokovania s americkou stranou. Budeme informovať, keď budú relevantné výsledky." Nič bližšie sme sa o ich budúcnosti na Slovensku od neho nedozvedeli. 

Západ sa opäť pozerá na Rusov s otvorenými ústami. Ciele ruských zbraní zažijú krvavé jatky!
Rusi budú vedieť efektívnejšie likvidovať protivníkov zo vzduchu. Cieľ nebude mať prakticky žiadnu šancu prežiť, lebo bude pravdepodobne kompletne zlikvidovaný. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Akoby už neexistovalo bezpečnostné riziko terorizmu 

V médiách sa čoraz viac objavujú informácie o tom, ako treba pomáhať Afgancom. Mediálne sa podsúva národu, že sa nemôžu vrátiť domov, lebo im doma údajne hrozí nebezpečenstvo. Zároveň vláda chce prijímať čoraz väčšie počty Afgancov. Začalo to desiatimi a momentálne sa blíži ich počet k trom stovkám. 

Premiér Heger hovorí o deťoch a ženách. Akoby zabúdal, že deti raz vyrastú a že teroristické útoky a znásilnenia na západe nespôsobili emigranti prvého sledu, ale až ich deti. Takzvané "no go zóny" v európskych metropolách sa vytvorili postupne generáciami emigrantov.
Názory na afganských pilotov na Facebooku

Napríklad Bajužík Branislav si myslí, že: „Doma ich radi privítajú talibovia. Vrtuľníky už majú, piloti sa im zídu." Alexander Čapó napísal: „Ďakujeme Talibanu za ticho nad Košicami." Peter Surkala má jednoznačný názor: „My ich tu nechceme!"

Päť krajín ide pokoriť Ruskú federáciu
Západ opäť provokuje a otvorene ide zvyšovať bezpečnostné napätie vo východnom regióne. Budú pumpovať "prachy" do nepriateľských aktivít proti Rusom. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK