Trestné oznámenie za "únos" syna jej nevyšlo: Teraz sa Kotlebova ex vyhráža, že ho poženie pred súd
26 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Šéf ĽSNS Marián Kotleba si v apríli prišiel pre svojho syna Ľudka až do Egypta. Proti vôli jeho matky si ho vzal späť na Slovensko. Netrvalo dlho a Kotlebova exmanželka Frederika podala na lídra ľudovcov trestné oznámenie. Avšak márne, informuje Nový Čas.
Mal na to právo?

Kotlebovej sťažnosť na to, že si opozičný poslanec neoprávnene zobral ich syna z Egypta, zamietli. "Ak nebol jeden z rodičov pozbavený rodičovských práv, nie je u nás neoprávnené premiestnenie dieťa považované za únos v trestnoprávnej rovine," zdôraznil advokát Róbert Bános pre Nový Čas.
Zlý postup exmanželky extrémistu

Kotlebovu exmanželku však rozhodnutie prokuratúry neprekvapilo, práve naopak. „Popravde, nie som z rozhodnutia až taká prekvapená. Prípad som dala rovno na prokuratúru, a nie aj na súd, a tak som nezvolila správny postup. Uvedomila som si to až neskôr,“ priznala týždenníku Šarm. Dodáva však, že oznámenie pošle na súd, ak sa s ňou do konca leta, čo je za dverami, Kotleba nedohodne na nasledujúcom postupe výchovy syna. "Ak to nespraví, potom mi už nič nebude stáť v ceste, aby som to riešila aj cez súd,“ uviedla Frederika.

Kotlebova ex nemôže postupovať súdne, pretože nemá rodný list svojej dcéry, ktorú má s iným mužom. S ním má novú rodinu a žije v Egypte. „Pracovníčky by sa totiž Ľudka snažili dať matke, teda mne, lenže ja som stále v Hurghade, keďže som doteraz riešila rodný list mojej malej dcéry. Bez neho s ňou nemôžem vycestovať na Slovensko a riešiť Ľudka,“ vysvetlila.

Ostane Kotleba za dverami?
Podľa posledných prieskumov je nádej kotlebovcov na prebojovanie sa do parlamentu stále nižšia. Dokonca hrozí, že ĽSNS predbehnú jej odchovanci zo strany Republika. A tak predseda ĽSNS Marián Kotleba pozýva na akciu na svojom Facebooku. Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik