Ruské vojenské lietadlá evakuovali niekoľko stoviek ľudí z Afganistanu (VIDEO)
26 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Ruské ministerstvo obrany spustilo operáciu s cieľom evakuovať viac ako 500 ľudí z Afganistanu po tom, čo moc prevzal Taliban. Na záberoch je možné vidieť desiatky mužov, žien a detí, ako vystupujú z lietadiel v bezpečných destináciách, informuje portál RT.


Lietadlá Il-76 ruského ministerstva obrany pricestovali v stredu na kábulské letisko, aby domov odviezli občanov Ruska a ďalších občanov bývalých sovietskych republík.



Videá, ktoré získal portál RT, ukazujú ľudí, ako sa dostávajú na palubu obrovského ruského dopravného lietadla.

Lietadlá boli taktiež naložené jedlom a pitnou vodou, aby sa evakuovaní mohli na palube občerstviť. Ministerstvo obrany uviedlo, že na palube budú aj lekárske tímy, ktoré poskytnú evakuovaným potrebnú pomoc.

Nie je jasné, koľko ľudí bolo v stredu evakuovaných, ale ruské ministerstvo obrany predtým oznámilo, že plánuje evakuáciu viac ako 500 ľudí z Afganistanu. Zoznam zahŕňa ruských občanov, ako aj občanov Bieloruska, Kirgizska, Tadžikistanu, Uzbekistanu a Ukrajiny.

G7 má „obrovský vplyv“ na Taliban, tvrdí britský premiér Johnson
Skupina G7 dosiahla „dohodu“ s Talibanom, uviedol britský premiér Boris Johnson. Dodal, že „podmienkou číslo jeden“ je, aby militanti umožnili bezpečný odchod tým, ktorí sa chcú 31. augusta dostať z Afganistanu, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Lukáš Leca