Policajný prezident obvinenie odmieta. Mikulec ho akceptuje. Čo mu iné ostáva?
26 | 08 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Policajný prezident obvinenie odmieta, namieta zaujatosť prokurátorov. Minister vnútra Mikulec akceptuje postup Krajskej prokuratúry v Bratislave. S Kovaříkom sa však nemieni lúčiť. "Rozhodnutie o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby policajta nepripravuje," povedala jeho hovorkyňa. 



Kovařík odmieta obvinenia

Policajný prezident Peter Kovařík odmieta obvinenie v súvislosti s prerušením zásahu Úradu inšpekčnej služby počas akcie v Národnej kriminálnej agentúre. Podal proti nemu sťažnosť a námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava.

„Môžem potvrdiť, že som si vo štvrtok prevzal obvinenie z rúk prokurátora. S obvinením absolútne nesúhlasím, vypovedal som a podal sťažnosť a námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava. Celú vec vnímam ako pokračovanie tlaku na políciu pre vyšetrovanie veľkých prípadov na NAKA," uviedol Kovařík.

Pellegrini reaguje na obvinenie policajného prezidenta! Spomína aj Lipšica.
Šéf Hlasu-SD v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá. „Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok policajného prezidenta Petra Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Kovařík mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P.

Kovařík 11. augusta uviedol, že si stojí za svojím rozhodnutím prerušiť zásah Úradu inšpekčnej služby počas akcie v Národnej kriminálnej agentúre uprostred zadržiavania svedkov-kajúcnikov. Tvrdil, že vyšetrovateľka špeciálneho tímu ÚIS Diana Santusová porušila interné predpisy a nemala na zásah povolenie od kompetentnej osoby.
Mikulec postup krajskej prokuratúry akceptuje

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) akceptuje postup Krajskej prokuratúry v Bratislave voči Petrovi Kovaříkovi. Nepripravuje však rozhodnutie o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby policajta. TASR o tom informovala Barbara Túrosová, riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

„Na základe informácií, ktoré ministrovi vnútra poskytli dočasne poverený riaditeľ Úradu inšpekčnej služby ako aj prezident PZ, plne akceptoval ich rozhodnutia a je presvedčený, že boli správne a boli vykonané preto, aby nemohlo dôjsť k spochybňovaniu činnosti špeciálneho tímu ÚIS pri vykonávaní spomínaných procesných úkonov," uviedla Túrosová.
Mikulec stojí za konaním Kovaříka

Dodala, že minister vnútra je presvedčený, že ak by dočasne poverený riaditeľ ÚIS a prezident PZ nepostupovali tak, ako postupovali, bola by činnosť tímu spochybňovaná. "Z doposiaľ známych skutočností, ako aj písomných dokumentov vyplýva, že za zmarenie akcie pravdepodobne nesie priamu zodpovednosť vedúca tímu a preto boli aktivované všetky dostupné kontrolné mechanizmy ministerstva vnútra," skonštatovala Túrosová.

Kovařík je ranená zver. No skutočný cieľ musí byť šialencov kat Lipšic!
26 | 08 | 2021 | Aneta Letimanová