Lipšic nechal svoju stranu NOVA v dlhoch: Teraz navyše schytala pokutu za prijatie finančného daru
26 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Všetci traja zakladatelia strany síce pracujú na vysokých pozíciách, NOVA sa však topí v dlhoch už nejaký ten čas. Teraz dokonca dostala pokutu, na ktorú sa členovia musia skladať, informuje Pluska.
Dlhy vo vysokých pozíciách

Projekt Nová väčšina alebo v skratke - NOVA nechal súčasný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic na svojich zverencov. Tí si však nevedia rady a strana sa tak nielenže topí v dlhoch, ale navyše schytala pokutu vo výške 5 700 eur. Dôvodom je nezákonné prijatie finančného daru vo výške šesť tisíc eur.

To by však zakladateľov strany nemalo vytrhnúť z biedy, navyše, keď sa na ňu skladajú. Prezradil to jeden zo zakladateľov Gábor Grendel, ktorý v súčasnosti pôsobí na pozícii podpredsedu parlamentu. Treťou zakladateľkou je Jana Žitňanská, poslankyňa koaličnej strany Za ľudí. Splatenie pokuty by tak naozaj nemal byť problém.

Fico: Lipšicov gang pripravuje zadržanie Zuriana a ďalších, ktorí odhalili manipulácie kajúcnikov
24 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Lipšicove problémy

Inak je to s dlhmi, v ktorých sa NOVA topí. K decembru 2020 strana vykazovala stratu takmer 190 tisíc eur. To už však nezaujíma snáď ani členov potápajúceho sa hnutia a zrejme už vôbec nie hlavného iniciátora Lipšica. Ten teraz rieši problémy so svojou "prísne tajnou" bezpečnostnou previerkou.

„Ak by v tom bol Lipšic nevinne, tak možno znovu požiada o previerku ten, kto môže. Ak však niekto v tomto hrubým spôsobom zneužil svoju právomoc, tak z toho môže mať aj trestno-právne dôsledky,“ reagoval na Lipšicovu súčasnú situáciu renomovaný právnik Eduard Bárány pre Plusku.

Príde Daniel Lipšic o funkciu špeciálneho prokurátora?
Bezpečnostná previerka Daniela Lipšica so stupňom prísne tajné mieša čoraz viac kartami. Situácia sa zamotáva a opätovné preverenie ho môže stáť aj kariéru na prokuratúre, informuje portál Pluska. Prináša aj názor ústavného právnika Eduarda... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová